Search
menu
Search

ZARA verkoopt nu ook online tweedehands kleding van eigen merk

ZARA verkoopt nu ook online tweedehands kleding van eigen merk
Beeld: Canva

ZARA verkoopt nu ook online tweedehands kleding van eigen merk

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse kledingconcern ZARA is begonnen met de verkoop van tweedehands ZARA-kleding. Dat gebeurt voorlopig alleen online via de resell website als onderdeel van het Pre-Owned programma. ZARA-fans in Nederland, België en Spanje, waar het kledingmerk vandaan komt, moeten echter nog wachten want Pre-Owned is voorlopig alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk.

Bij ZARA wordt niet uitgesloten dat als het Pre-Owned programma een succes is in het Verenigd Koninkrijk, het daarna ook ingevoerd zal worden in andere landen, waaronder Spanje, Nederland en België. Voorlopig kunnen alleen Britten hun ongewenste ZARA-kleding verkopen op de resell website, of kunnen ZARA-fans tegen gereduceerde prijzen tweedehands ZARA-kleding kopen.

Vroeger werd tweedehands kleding als iets voor ‘arme’ mensen gezien, maar na het succes van onder andere smartphone apps zoals Vinted of in Spanje Wallapop is dat compleet veranderd. Veel personen verdienen een aardig zakcentje bij door hun kleding als tweedehands te verkopen, terwijl kopers vaak hun gewenste kleding goedkoper kunnen aanschaffen.

ZARA wil meedoen met deze trend en staat het gebruikers dus toe om via de eigen resell.zara.com website in het Verenigd Koninkrijk kleding te verkopen (sell) of kopen (buy).

Het Spaanse kledingmerk is echter niet de enige die tweedehands kleding verkoopt want het Zweedse H&M is met Sellpy ook al bezig met de verkoop van gebruikte kleding. Het verschil tussen ZARA en H&M is dat het Sellpy programma in meerdere landen te gebruiken is, waaronder Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?