Search
menu
Search

De mooiste en beste golfbanen in Spanje

De mooiste en beste golfbanen in Spanje
Beeld: via canva.com

De mooiste en beste golfbanen in Spanje

Spanje, bekend om zijn liefde voor golf en de hoge kwaliteit van zijn faciliteiten, herbergt enkele van de meest indrukwekkende golfbanen ter wereld. Deze complexen blinken niet alleen uit in design en landschapsarchitectuur, maar trekken ook toeristen aan en bieden unieke ervaringen voor golfers. Deze golfbanen, met hun combinatie van design, natuurlijke schoonheid en technische uitdagingen, zijn niet alleen de trots van de Spaanse golf, maar ook toeristische trekpleisters van de eerste orde. Dit zijn de mooiste en beste golfbanen van Spanje.

In Spanje is golf een populaire sport, vooral aan de zuidelijke kusten en op de eilanden. Er zijn meer dan 400 golfbanen verspreid over het hele land, met de meeste geconcentreerd in de regio’s Andalusië en Catalonië. Jaarlijks trekken deze banen veel golfers, waarvan velen uit andere Europese landen komen om te genieten van het aangename klimaat en de prachtige golfomgeving. Spanje verwelkomt jaarlijks ongeveer 2 miljoen golfers die speciaal voor de sport naar het land reizen, waardoor het een belangrijke bestemming is voor golfliefhebbers.

Valderrama, San Roque (Cádiz)

Erkend als een van de beste banen van Europa, organiseerde Valderrama de Ryder Cup van 1997, de eerste op het vasteland van Europa. Zijn faam reikt ver buiten de grenzen, waardoor het een icoon van de wereldwijde golf is geworden. 18 holes kosten € 500. De Royal Valderrama Golf Club heeft een totaal van 450 leden vanwege de limiet in de statuten. Er is maar één soort lid en naast het slagen voor het toelatingsexamen van het toelatingscomité heeft men een gezonde bankrekening nodig. De kosten om lid te worden bedragen € 100.000. Kleding zoals jeans, t-shirts, sportkleding, badpakken en korte broeken boven de knie is strikt verboden.

La Herrería, San Lorenzo de El Escorial (Madrid)

Gelegen tegenover het Klooster van San Lorenzo de El Escorial, biedt deze baan een spectaculair parcours in een unieke historische en natuurlijke omgeving, op een uur van Madrid. Een verplichte stop om de gastronomie van de Sierra de Madrid te combineren met top golf.

Real Club de Golf Sotogrande (Cádiz/Málaga)

In het hart van een van de exclusiefste gebieden van Spanje vormt deze baan de centrale as van de Sotogrande ontwikkeling, opgericht in de jaren 60. Zijn grondige ontwerp maakt het een bevoorrechte locatie voor golf. Het werd ontworpen door de geprezen golfbaanarchitect Cabell B. Robinson en biedt indrukwekkende uitzichten over de Middellandse Zee en de heuvels van Andalusië. Een ronde van 18 holes in het weekend kost € 330.

Parador de El Saler (Valencia)

Beschouwd als een van de mooiste banen ter wereld, blinkt El Saler, ontworpen door Javier Arana, uit door de integratie in het landschap van het El Saler Natuurpark en de nabijheid van de Middellandse Zee. Het jaar van aanleg is 1968. De greens zijn fantastisch, enorm en omringd door 111 taluds en bunkers die veel diepgang geven aan het korte spel.

Izki Golf (Álava)

Ontworpen door de Spaanse golflegende Severiano Ballesteros, reflecteert deze baan de filosofie van een van de beste golfers aller tijden in elk van de 18 holes, met de nadruk op de integratie in het landschap van Álava.

Club de Campo Villa de Madrid (Madrid)

Een vaste halte voor grote namen als Severiano Ballesteros, Jon Rahm en Colin Montgomery, deze baan was al gastheer voor veel internationale toernooien en biedt adembenemende uitzichten over Madrid. Het is gemakkelijk om beroemde mensen tegen het lijf te lopen.

Real Club Sevilla Golf (Sevilla)

Ontworpen door José María Olazábal, staat deze baan met een par van 72 over 6.529 meter bekend om zijn evenwicht en vermogen om wedstrijden van hoog niveau te organiseren.

Real Club de Golf Guadalmina (Málaga)

Gelegen tussen de steden Marbella en Málaga, staat deze baan bekend als een van de mooiste van de Costa del Sol. De 36 holes werden ontworpen door golflegendes als Dave Thomas en Cabell Robinson. De Lagune-holes bieden adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee.

Hacienda Alcaidesa (Cádiz)

Dit fantastische parcours loopt langs kliffen met uitzicht op Gibraltar en Afrika. Het werd ontworpen door Dave Thomas en biedt een zeer complete golf-ervaring met uitdagende holes en adembenemende uitzichten.

Ga naar de inhoud