skip to Main Content

60 arrestaties bij grootscheepse recycle-fraude in Aragon en Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ZARAGOZA – (Else Beekman) De Guardia Civil heeft 60 personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het illegaal verwerken van een half miljoen koelkasten.

Deze praktijken leverde de bende winsten op van meer dan 10 miljoen euro in de laatste vier jaar, terwijl tezelfdertijd het milieu hebben belast met ruim 500 miljoen kilo CO2. De koelkasten werden tegen alle milieu-reglementen in op rudimentaire wijze vernietigd, waardoor de zeer schadelijke stoffen vrij konden komen.

Gedumpt

Het onderzoek naar de fraude liep al ruim zeven maanden in de provincies Madrid en Zaragoza, waar de verschillende elektrische apparaten gewoonweg werden gedumpt om vervolgens weg te rotten. Desondanks streken de verdachten wel de bedragen op die normaal worden betaald voor een fatsoenlijke recycling.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend