skip to Main Content

Britse Crimestoppers begint nieuwe campagne aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Het Britse Crimestoppers is in samenwerking met het Spaanse ministerie van binnenlandse zaken, een nieuwe campagne gestart om Britse criminelen op te sporen aan de Spaanse Costa’s, met name de Costa Blanca en de Costa del Sol. De inmiddels alweer zesde campagne richt zich dit keer met name op de Costa Blanca waarbij gezocht wordt naar Britse criminelen die doorgaans vrij kunnen rondlopen in de verschillende steden en dorpen aan de populaire Costa.

Bij Crimestoppers gaat het echter niet alleen maar om Britse criminelen maar worden ook Franse, Duitse en op de vlucht zijnde criminelen uit andere landen gezocht. Op de website van Crimestoppers staat op dit moment ook een Nederlander die door de Britse politie gezocht wordt vanwege drugshandel. Toch blijft het merendeel van de criminelen van Britse afkomst en het is ook net deze groep die dankzij de acties van Crimestoppers het meest gepakt worden. De afgelopen vijf campagnes hebben tientallen arrestaties opgeleverd aan de Spaanse Costa’s. Deze aanhoudingen konden doorgaans plaatsvinden dankzij de medewerking van de bevolking, zowel buitenlands alsook Spanjaarden zelf.

Mocht iemand een gezochte crimineel herkennen op de website of duizenden flyers die rondcirculeren in Spanje, dan kun je dit anoniem melden via de website www.crimestoppers-uk.org.

Britten en een Nederlander

De meest gezochte criminelen op dit moment zijn: William Thomas Robert Paterson vanwege de moord op Kevin Carroll in januari 2010, Derek McGraw Ferguson vanwege de moord op Thomas Cameron in 2007, Antony Fraser en Jamie Dempsey vanwege drugshandel end e Nederlander Everardus Wijtvliet die in 1971 in Nederland werd geboren maar gezicht wordt vanwege drugshandel in Groot Brittannië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend