skip to Main Content

De door Engeland gezochte Nederlander dankzij Crimestoppers gearresteerd op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TENERIFE – (Redactie) Nog geen 24 uur nadat het Engelse Crimestoppers in Alicante de lijst van de top 10 door de Engelse politie meest gezochte criminelen bekendmaakte en het nieuws ook op SpanjeVandaag is verschenen, is op het eiland Tenerife de enige Nederlander op die lijst gearresteerd. De 29 jarige Everardus Wijtvliet werd door de Engelse politie gezocht vanwege drugshandel in 2009.

Wijtvliet kon door de Spaanse politie worden ingerekend nadat hij door iemand was herkend op de website van Crimestoppers. De Nederlander werd door de Engelse politie gezocht vanwege een poging om via de haven van Dover een lading van 100 kilo Heroïne Groot Brittannië binnen te smokkelen. Dit gebeurde in 2009 maar afgelopen november werd eenzelfde auto, afkomstig van het bedrijf van Wijtvliet, door de politie onderzocht waarbij weliswaar een schuilplaats voor smokkelwaar werd gevonden maar deze leeg was. Daarvoor had de Nederlandse politie ook al een huiszoeking gedaan bij diverse woningen van de Nederlander waarbij diverse materialen werden gevonden die met drugshandel te maken hebben.

Wijtvliet stond samen met 9 andere Britse criminelen op de lijst van Crimestoppers die maandag in Alicante werd gepresenteerd. Ondanks het feit dat er de afgelopen vijf jaar tientallen criminelen konden worden opgepakt door de politie, is het in het geval van de Nederlander de eerste keer dat dit zo snel na de publicatie gebeurd, binnen 24 uur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend