skip to Main Content
Brandstofprijzen Spanje weer omhoog

Brandstofprijzen Spanje weer omhoog

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De prijzen voor benzine en diesel zijn de laatste week weer gestegen met gemiddelde literprijzen van 1,50 euro voor benzine en voor het eerst sinds oktober vorig jaar 1,40 euro voor een liter diesel. Hiermee zijn de brandstofprijzen gemiddeld 1,5% duurder dan de week daarvoor en zelfs 6% duurder dan aan het begin van dit jaar.

De gemiddelde prijs voor een liter benzine is op dit moment in Spanje 1,484 euro waarmee deze 4,8% duurder is dan dezelfde week in 2012 toen de benzineprijs op een toen recordhoogte stond van 1,415 euro per liter.

De liter prijs voor diesel is voor het eerst sinds oktober 2012 weer boven de 1,40 euro gekomen, om concreet te zijn 1,41 euro per liter. Dat is 1,5% duurder dan vorige week en 3,5% duurder dan aan het begin van 2013.

Het verschil tussen een liter benzine en een liter diesel was aan het begin van dit jaar slechts 3 cent maar is inmiddels weer opgelopen tot 7 cent verschil.

Met de actuele brandstofprijzen kost het vullen van een 55 liter benzinetank gemiddeld 81,60 euro, dat is maar liefst 4,60 euro meer dan aan het begin van dit jaar. Het vullen van een 55 liter dieseltank kost nu gemiddeld 77,50 euro, dat is 2,60 euro meer dan in januari 2013 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by