skip to Main Content
Ryanair gaat minder vliegen van en naar Spanje vanwege verhoogde belastingen

Ryanair gaat minder vliegen van en naar Spanje vanwege verhoogde belastingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Ryanair topman Michael O’Leary heeft in november 2012 al gedreigd met het terugdringen van het aantal bestemmingen en vluchten in Spanje als er niets gedaan zou worden aan de verhoogde vliegbelastingen, en nu is het tijd voor actie. Ryanair zal minder gaan vliegen in Spanje, van sommige vliegvelden geheel verdwijnen en vluchten gaan minderen op andere vliegvelden.

De Ierse vliegmaatschappij Ryanair houdt woord en zal 12% minder vluchten gaan uitvoeren dit jaar in Spanje vanwege de vorig jaar zomer verhoogde vliegveld belastingen. Volgens een persbericht van de vliegmaatschappij zal dat zeker 5.400 banen gaan kosten en de Spaanse vliegdienst AENA vele miljoenen euro’s gaan kosten aan inkomsten.

Zo zal Ryanair stoppen met vliegen van en naar Asturië en Bilbao en zullen er minder vluchten komen op Madrid-Barajas, Barcelona-El Prat, Sevilla en Valladolid. Hierdoor zouden volgens Ryanair 5,4 miljoen minder vliegpassagiers via de vliegvelden aankomen en/of vertrekken. Toch zal Ryanair op het einde van 2013 nog steeds 30,1 miljoen passagiers gaan vervoeren in Spanje. Ryanair is daarmee de vliegmaatschappij die de meeste passagiers levert, namelijk 28,4 miljoen ten opzichte van de nummer twee leverancier Iberia met 17,9 miljoen passagiers, dit aldus de gegevens van AENA.

Of er nog meer vliegvelden minder vluchten zullen krijgen is nu nog niet bekend gemaakt door Ryanair maar gezien het feit dat men in maart begint met het zomerschema zouden er binnenkort wel eens meer persberichten kunnen verschijnen van Ryanair – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken