skip to Main Content
Temperaturen in Spanje dalen dit weekend drastisch

Temperaturen in Spanje dalen dit weekend drastisch

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse weerdienst AEMET verwacht dat vanaf vrijdag namiddag de temperaturen op veel plaatsen behoorlijk zal dalen. Deze daling in temperaturen zal tot en met komende woensdag volhouden. Op veel plaatsen kan het -10 graden worden minimaal en maximaal slechts 5 graden. Ook op plaatsen waar normaal geen sneeuw valt zou het kunnen gaan sneeuwen dit weekend.

Er komt koude lucht naar Spanje en dat zal men gaan merken met temperatuurdalingen tot -10 graden minimaal en 5 graden maximaal op veel plaatsen. Het koude weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden en een centrum van lage druk boven de Westelijke Zee wat zal resulteren in een koude luchtmassa.

Daling

De daling van de temperaturen zal vanaf vrijdag in de middag significant zijn in de noordelijke helft van Spanje maar zal op zaterdag het hele schiereiland inclusief de Balearen beslaan. Toch blijvend e meest getroffen gebieden het noorden, midden en oosten van Spanje waar de maximum temperaturen niet hoger zullen zijn dan 5 graden terwijl de minimum temperaturen onder de -5 graden zullen komen en op sommige plaatsen zelfs nog lager dan -10 graden.

Sneeuw

Vanaf vrijdag is ook de kans op sneeuw groot, aanvankelijk in de berggebieden maar deze zal ook lager kunnen vallen. Zo wordt er in Catalonië op plaatsen sneeuw verwacht waar dit normaal gesproken niet valt. Het zou zelfs kunnen gaan sneeuwen aan de Catalaanse kust, in het bijzonder aan de Costa Brava. Vanaf zondag wordt er meer regen verwacht dan sneeuw.

Daarnaast zal er ook veel wind zijn en hebben sommige plaatsen van het land te maken met hoge windsnelheden die de kou alleen nog maar erger laten lijken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken