skip to Main Content
Volgens de EU zal Spanje 2013 eindigen met 27 procent werklozen

Volgens de EU zal Spanje 2013 eindigen met 27 procent werklozen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Minister president Mariano Rajoy heeft deze week net bekend gemaakt dat 2012 is geëindigd met een begrotingstekort van 7% terwijl de Europese Commissie dit op 6,3% wilde hebben. Diezelfde EU heeft nu haar voorspellingen voor Spanje in 2013 vrijgegeven waarbij men denkt dat dit jaar zal eindigen met een tekort van 6,7% en een werkloosheidspercentage van 27%.

Volgens de krant El Pais, die zich richt op een concept van de economische vooruitzichten van de Europese Unie, zal dit het geval zijn als de Spaanse regering niet nog meer bezuinigingen zal doorvoeren. In principe moet Spanje in 2013 het begrotingstekort terugdringen naar 4,5% van het bbp en in 2014 zelfs naar de Europese norm van 3%. Of Spanje dit ooit zal gaan halen in slechts 2 jaar tijd is nog maar de vraag.

Werkloosheid

In hetzelfde rapport wat de krant El Pais heeft ingezien, staat dat de EU verwacht dat Spanje 2013 zal afsluiten met maar liefst 27% werklozen. De Spaanse regering meent echter dat het werkloosheidspercentage dit jaar zal eindigen op 24,3% maar met een huidige 26% zal dat moeilijk worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken