skip to Main Content
Opnieuw een aardbeving van 5,1 kracht/Richter voor de kust van Andalusië
Foto: Diario Sur

Opnieuw een aardbeving van 5,1 kracht/Richter voor de kust van Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Diario Sur

Foto: Diario Sur

MÁLAGA – Het is al weken onrustig in de “mar de Alboran”, de zee tussen Spanje en Marokko en ook dit keer vond de beving plaats voor de kust van Marokko. De aardbeving met een kracht van 5,1 op de schaal van Richter werd om 4.46 uur geregistreerd voor de kust van de Marokkaanse plaats Alhucemas, op slechts 73 kilometer van de Spaanse enclave Melilla.

Deze nieuwe beving volgt op tientallen of eigenlijk honderden aardbevingen van de laatste weken waarbij de grootste een kracht had van 6,3 op de schaal van Richter. Deze vond plaats op 25 januari en zorgde voor minstens 26 gewonden in Marokko maar sindsdien is het praktisch niet opgehouden met de registratie van bevingen onder de zee tussen Marokko en Spanje.

Dit keer vond de beving echter vlakbij de Spaanse enclave Melilla plaats, op zo’n 10 kilometer onder de zee. Het epicentrum lag voor de Marokkaanse kustplaats Alhucemas, op slechts 73 kilometer verwijderd van Melilla en 171 kilometer van Gibraltar. De beving werd dan ook gevoeld op veel plaatsen in Andalusië zoals Málaga, Granada, plaatsen aan de Costa del Sol, etc. Het is voorlopig nog onbekend of er gewonden zijn of dat er schade is aan gebouwen, en dat dan met name in Marokko en Melilla – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken