skip to Main Content
Ambtenaren zien spoken in gemeentehuis nabij Granada

Ambtenaren zien spoken in gemeentehuis nabij Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – Het gemeentehuis van het iets meer dan 10.000 zielen tellende dorp Vegas del Genil, nabij de stad Granada, heeft te maken met een spook. Het gaat in dit geval om de verschijning van een meisje die zelfs op foto werd vastgelegd door een ambtenaar die klaagde over hoe koud het op een gegeven moment werd in een gang van het gemeentehuis en daarnaast meende geluiden te horen. De burgemeester houdt vooralsnog het hoofd koel maar zijn stadje wist wel de nationale pers te halen.

Is het waar of niet waar of is er sprake van een collectieve hysterie geprovoceerd door verschillende ambtenaren in het gemeentehuis van het dorp Vegas del Genil. Een van de medewerkers, die overigens anoniem wil blijven voor mogelijke flauwe grappen na zijn openbaring, wist te melden dat het op een gegeven moment ijzig koud werd in zijn kantoor waarop hij poolshoogte ging nemen. In de gang van het gemeentehuis stond hij daarna bijna oog in oog met een geest van een jong meisje. Hij wist zonder er erg in te hebben een foto van deze verschijning te maken waardoor de theorie over een ronddolende geest of spook in het “ayuntamiento” alleen maar versterkt wordt.

In eerste instantie hoorde de man in de gang een vreemd geluid alsof iemand iets aan het verslepen was. Zijn eerste gedachte was dat er dieven waren waardoor hij het licht niet wilde aandoen en de politie wilde bellen op zijn mobiele telefoon. Uiteindelijk besloot hij om met de flits een foto van de gang te maken om te kijken of er iemand aanwezig was maar er was niets te zien. Toen de man later echter de foto op zijn telefoon bekeek zag hij tot grote verbazing dat er een meisje te zien was, dat terwijl er niemand in het gemeentehuis aanwezig was op dat moment. Deze foto deelde hij via Whatsapp met zijn collega’s waaronder ook de burgemeester.

Diezelfde burgemeester houdt na afloop en na alle media aandacht echter het hoofd koel en meent dat er geen reden is tot paniek. Zelf gelooft hij niet in spoken en geesten en denkt hij dat het allemaal de gevolgen zijn van een collectieve hysterie zoals hij het noemt. Toch nodigden enkele raadsleden, die overigens na het nemen van de foto ook verklaarden dat het in de desbetreffende gang ijzig koud is, een geestenbezweerder uit die na haar onderzoek een aanwezigheid had gevoeld.

De geruchten rondom de geestverschijning gingen als een lopend vuurtje rond door het hele dorp en inmiddels zijn er ook valse berichten verschenen op internet. Zo werden er zogenaamde artikelen verspreid waarin te lezen was dat in 1979 een meisje overleed in het gebouw wat toen een school was. Dat nieuws werd door de regionale krant Ideal geplaatst waarna ze het moesten rectificeren omdat bleek dat het vals nieuws was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. De opmerking van Harry, Ben ik het helemaal mee eens. Enkele Ambtenaren die leven niet meer met de werkelijkheid en gaan daardoor spoken zien. Ook daar word drugs gebruikt door (gelukkig) enkelingen.

    1. Nog even terug te komen op dit verhaal. Als er met een telefoon met flits, een foto gemaakt word dan heb je in ieder geval een heldere foto van de gang, dus die foto is niet echt!!!

  2. Vergeet niet dat het is waargenomen door een ambtenaar.
    Die zien wel meer dingen die een normaal mens niet waarneemt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken