skip to Main Content
Lidl ziet winst in Spanje met 40 procent stijgen na een investering van 262 miljoen euro

Lidl ziet winst in Spanje met 40 procent stijgen na een investering van 262 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het is veel mensen al opgevallen, er lijken steeds meer Lidl supermarkten bij te komen in Spanje. Dat klopt deels ook en daarnaast worden er veel oude supermarkten van de Duitse keten vervangen door nieuw gebouwde supermarkten. Lidl heeft in 2016 dan ook 262 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding en vernieuwing van het supermarkt netwerk in het land. Daarnaast heeft de Lidl 2016 afgesloten met een omzet van 3 miljard euro en een nettowinst van 104,9 miljoen euro.

Lidl heeft op dit moment 535 winkels in Spanje en 10 distributiecentra gelegen in verschillende deelstaten. Er werken nu meer dan 8.800 mensen bij de Duitse supermarktketen die flink aan het groeien is en weliswaar wat cijfers betreft nog ver weg is van de nummer een, Mercadona (met meer dan 1.600 winkels en bijna 18.000 medewerkers) maar als de keten zo doorgaat met investeren in Spanje komen ze akelig dichtbij de Mercadona. Het marktaandeel van de Lidl was in 2016 gegroeid naar 4,5%, ver weg van Mercadona met 22,5%.

De omzet van de Lidl in Spanje was in 2016 gestegen van 2,7 miljard in 2015 naar 3,1 miljard in 2016. Ook de nettowinst van het bedrijf steeg van 74,3 miljoen euro in 2015 naar 104,9 miljoen euro in 2016, bijna 40% meer dus. 2015 was voor de Lidl al een omkeerpunt waarbij de omzet verdrievoudigd werd en het lijkt erop dat de groei nog niet stilstaat.

Daarvoor heeft de Lidl wel flink moeten investeren in Spanje met een bedrag van 262 miljoen euro. Met dat geld werden niet alleen oude Lidl supermarkten gerenoveerd en moderner gemaakt maar werden er ook meerdere nieuwe winkels gebouwd in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Volgens een recente mededeling tgv van de verandering van de CEO van de groep (begin februari) wil Lidl resoluut de kar trekken trekken richting alternatief van de kleine buurtwinkels. Dit verklaart waarom men evolueert van goedkope eetwaren naar andere zaken. Hierdoor worden de eetwaren ook iets duurder en niet de enige aantrekkingspool. Dit komt natuurlijk het rendement ten goede als men naar totaaloplossingen zoekt

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken