skip to Main Content
242 geëvacueerden en 7 gewonden bij brand in hotel Benidorm
Google

242 geëvacueerden en 7 gewonden bij brand in hotel Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De politie en brandweer hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 242 personen moeten evacueren uit een hotel in de kustplaats Benidorm vanwege een brand. Zeven personen moesten medische assistentie krijgen vanwege het inhaleren van rook. Vier personen werden opgenomen in het ziekenhuis.

De brand ontstond rond 0.55 uur tussen de 14e en 17e verdieping van het Hotel Flamingo Beach Resort gelegen op slechts 10 minuten van het strand in de Esperanto straat in Benidorm provincie Alicante. De politie en brandweer waren snel ter plaatse.

Meteen werden de 242 gasten geëvacueerd uit het hotel. Zeven personen moesten echter medische assistentie krijgen vanwege het inhaleren van de rook die ontstond na de brand. Twee vrouwen van 70 en 74 jaar oud en twee mannen van 59 en 71 jaar oud werden door diverse ambulances uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

De overige personen, twee mannen van 55 en 66 jaar oud en een vrouw van 55 jaar konden ter plaatse geholpen worden door het ambulancepersoneel. Een andere 75-jarige vrouw moest geholpen worden vanwege rugklachten.

Nadat iedereen geëvacueerd was kon de brandweer beginnen met het bluswerk wat gecompliceerd bleek te zijn. De brand was ontstaan tussen de 14e en 17e verdieping van het hotel in de buurt van de liften. Pas rond 3.36 uur kon de brandweer het sein brand meester geven waarna experts onderzochten of de structuur van het hotel was aangetast.

De gasten van de eerste 14 verdiepingen konden later terugkeren naar hun kamers terwijl men vanaf de 15e verdieping begon met het ventileren om de rook weg te krijgen. Op dit moment is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan maar de politie is met het onderzoek begonnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Zeer dankbaar en met veel interesse lees ik de dagelijkse berichtjes uit Benidorm en andere plaatsen,daar ik reeds meer dan 40 jaar geregeld minstens twee keer per jaar in Benidorm verbleef mar nu wegens gezondheidsredenen door ouderdom minder kan genieten van deze voor mij geliefde tweede thuisgevoel is het dagelijks uitzien naar Spanje Vandaag een welgekomen geschenk.Doe zo voort en dank voor al het interessante nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken