skip to Main Content
Jagers en stierenvechten-fans gaan protesteren op 3 maart in Madrid
Archieffoto

Jagers en stierenvechten-fans gaan protesteren op 3 maart in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op zondag 3 maart willen jagers en stierenvechten-fans uit protest de straten van Madrid gaan bezetten. Deze manifestatie kan meteen ook gezien worden als een politieke campagne want de politieke partijen PP en VOX azen op deze grote groep stemmers uit landelijke gebieden die voor VOX in Andalusië al erg belangrijk zijn gebleken.

Of men het er nu mee eens is of niet, het jagen bestaat in Spanje (en veel andere Europese landen) en ook het stierenvechten is nog steeds erg populair (al is dat wel steeds minder). We hebben het hier dan over honderdduizenden Spanjaarden die net zoals elke andere Spanjaard een stem hebben bij verkiezingen.

Komende zondag 3 maart willen de jagers (cazadores) en stierenvechten-fans (taurinos) de Paseo de la Castellana in Madrid bezetten onder het motto ‘Por el respeto al mundo rural y sus tradiciones’ ofwel voor het respect van de landelijke omgeving en haar tradities.

Ondanks dat de datum voor deze manifestatie al op 7 september 2018 werd bepaald, bevinden de jagers en stierenvechten-fans zich nu middenin de politieke storm en verkiezingscampagne waarbij met name de partijen PP en VOX hen als kiezers wil hebben.

Dat is al gebleken in Andalusië afgelopen december toen veel jagers niet meer kozen voor de PSOE maar hun heil zochten bij de PP en zelfs nog meer bij de extreemrechtse partij VOX.

Maar ondanks dat de manifestatie op 3 maart een politiek tintje zal hebben zijn de partijleiders Pablo Casado van de PP en Santiago Abascal van VOX niet welkom. In de ogen van de jagers en stierenvechten-fans moet het geen politieke manifestatie worden maar een erkenning van het landelijke leven en de tradities.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Wij zijn tegen dieren mishandelingen/slachtingen/ moord en onrecht tegen dieren en de mensheid. Stop a u b tegen deze dieren- mishandelingen en kwellerij, jullie moeten jullie schamen voor deze dieren- vermoorden/ mishandelingen.

 2. Ik heb de videobeelden weer mogen aanschouwen, de jagers zeggen niets verkeerds te doen maar ondertussen puilt de opvang uit van de Galgo´s die zo maar op straat gekwakt zijn en vind men continu massa graven van Galgo´s. Het is dit jaar nog erger dan voorgaande jaren en er zijn dus enorm veel meer vermoorde en gedumpte honden. Jagers zijn het uitschot van Spanje en het enige wat uit hun zieke mond komt zijn leugens, de feiten spreken boekdelen maar ze spelen de grote onschuld.

 3. Ik heb niks tegen constructieve manifestaties maar hier zie ik niks constructiefs, enkel destructief. Mishandeling als cultureel erfrecht heeft niks met cultuur te maken maar alles met de spaanse machocultuur.
  Het gros van de cazadores zijn respectloze mensen die niks met de natuur op hebben maar wel een immens ego hebben, ik werk voor een rescue organisatie en wij plaatsen hun verminkte, zielige hoopjes honden. En eerlijk mensen die een dier kunnen overgieten met zuur, ze laat verhongeren etc voor deze “traditities” kan ik geen greintje respect opbrengen en voor mensen die de cazadores, galgueros en taurinos bewonderen al evenmin.

 4. Ik ben niet voor stierenvechten, maar de tegenreacties zijn naar mijn smaak vaak te anti.
  Allemaal vegetarier en plastic schoenen aan? Eten zeker ook nooit bij de Mac of de
  Burgerking en kopen allemaal altijd bio vlees?

  1. Vegans vallen met bosjes om als ze ouder worden door b12 gebrek en ijzer gebrek enz., ze moeten dus suplementen slikken anders gaan ze dood. Een mens moet vlees eten want zo zit een mens nu eenmaal inelkaar en als je dat wilt veranderen tja dan kom je uiteindelijk jezelf tegen. Maar dat heeft weinig te maken met het gruwelijk voor lol vermoorden van dieren of het gevoelsloos dumpen van dieren. 90% van de jacht is plezier jacht en deze mensen als je ze nog mensen kan noemen zijn gevoelsloze moordenaars en geven ook geen zier om de emoties van hun honden dan enkel de waarde van de hond zelf. En daarnaast moet je zelf ook goed uitkijken als je in de bergen aan het wandelen bent want ook ik heb een keer de kogeltjes om me heen horen suizen door zo´n verotte ziel. Ze schieten op alles wat beweegt dus ook op jou als ze enkel een hoofd zien op verre afstand.

  2. Waarom zo defensief? Slecht geweten misschien?
   Stop het dierenleed en de mishandeling. Dieren hebben een intrinsiek recht om te leven en een natuurlijke dood te sterven. Wij komen op voor hen die dat zelf niet kunnen.

 5. Stierengevechten,voor of tegen?Ik ben 100% fan ervan.Naast het feit dat het aan honderdduizenden werk verschaft en dat het hele gedoe errond een prachtige traditie is,nog even dit.Een koe,varken etc.wordt zijn hele leven s’nachts en/of overdag samengetroept in stallen om uiteindelijk soms op een schandalige manier vervoerd en geslacht te worden voor de menselijke consumptie. Geen protest bij de stierengevechthaters ! Deze zijn slecht geïnformeerd en bekijken ,wat stierengevechten aangaat , alleen het bloedige einde in de arena. Een 8-jarige stier die bestemd is om te vechten,heeft zijn ganse leven in volledige vrijheid geleefd in een weide waar hijzelf over 5000 vierkante meter beschikt.Zijn natuurlijke temperament is om aan te vallen en dit zit in zijn genen.De laatste dag van zijn tot nu toe toch niet onaangenaam leven,wordt hij naar de arena getransporteerd.Eens in de ring duurt het nog maximaal 15 minuten. Hij voert uit waar hij voor opgeleid is en in zijn natuur zit,nl.jagen op zijn belagers. Door de wapens van zijn tegenstanders ,de prikken voelt hij door zijn gespierde huid nauwelijks,verliest hij veel bloed,vergelijk het met iemand die langzaam doodbloedt,die heeft niet veel pijn maar verliest langzamerhand het bewustzijn.De laatste vier minuten is hij moegestreden en volgt de inderdaad niet voor gevoelige kijkers bestemde executie. Die laatste 15 minuten zijn echter niet representatief voor het prachtige leven in volle vrijheid die hij geleefd heeft. De eindstrijd van een dier dat door een ander dier in de volle natuur gedood wordt,is soms veel gruwelijker en duurt soms veel langer.

 6. Voorop gesteld, ik ben zeer zeker tegen dierenmishandeling en onnodig dierenleed.
  Ook heb ik zelf helemaal niets met stierenvechten en denk niet meer dat zoiets van deze tijd is. Onnodig dierenleed is dat.
  Maar de onverdraagzaamheid van veel mensen en ook sommige reacties hier tonen inderdaad het gelijk van 1 persoon wel aan, dat de mens absoluut niet meer of beter is dan de dieren.
  Laten we echter wel stellen dat we domweg niet zonder de jacht kunnen. Alleen deze dient aan strenge regels gebonden te zijn en de controle dient zeer strikt te zijn. En laten we nu niet net doen of er alleen in Spanje jagers zijn, deze zijn er overal, ook in Nederland. Daar hoor of lees ik hier niemand over, dat men het idee heeft dat er alleen in Spanje slechte mensen wonen die slecht voor dieren zorgen is natuurlijk te zot voor woorden. Kijk de kranten in Nederland er maar op na, daar worden ook veel dieren heel slecht behandeld en aan hun lot over gelaten.
  Daar kan je ook over de vleesindustrie wel aardig wat negatiefs zeggen.
  Net zo goed dat de mens de aarde aan het kapot maken is, zou zonder de jacht de dierenwereld de aarde ook kapot maken voor de mens. Dat weet volgens mij iedereen wel hier, maar kennelijk mag je dat niet hardop zeggen.
  Wat je er ook van vind, iedereen heeft een mening, maar met reacties zoals die van Eddy, ach daar kan ik zelf helemaal niets mee, dat zegt meer van Eddy dan van de mensen waarover hij het heeft.

  1. Van alle gegeven reacties in deze rubriek volg ik die van jou altijd met veel belangstelling. Omdat ze vergeleken met de antwoorden van het gros van vele “correspondenten” vaak getuigen van kennis van zaken en goed onderbouwd zijn! Ook in dit geval m.b.t. het “stierenvechten”. Denk hier zelf nét zo over, want heb dan ook meer dan 38 jaar in Spanje (Barcelona) gewoond en ken dit thema door en door. Dus: ga zo door……..

 7. WOBA….Tussen een natuurlijke dood sterven en gepijnigd worden in de arena is een groot verschil. Voor een lekkere steak nadien ? Dat noem jij traditie . Dat noem ik dierenmishandeling . Ieder zijn mening hé ! De jagers gaan ook protesteren , waarvoor ? Een idee ? Voor de Partido Popular stemmen om dan meer vrijheid te krijgen . De PP is de grootste sponsor van de stierengevechten. De jagers mogen na het jachtseizoen hun honden ( galgos )dan afmaken , ophangen of neerknallen…ach ja ….voor een lekkere steak waarschijnlijk hé ! Jij leeft nog in de tijd van de Romeinen man. Ondertussen zijn we iets meer geciviliseerd . Jij niet , maja ieder zijn levenswijze en aard van denken .

  1. De nagel op de kop Emiello!
   Eerdere reacties zoals hierboven vermeldt wordt,dateren uit de middeleeuwen,en geven een duidelijk beeld van mensen die weinig waarde hechten aan morele waarden en vooral dan het immense leed dat schuilt achter deze “tradities “.
   Jagen op dieren deed men vroeger om te “overleven”.
   NU..is er op bijna elke hoek van de straat wel érgens voeding te verkrijgen én de warenhuizen moeten vrijwel iedere dag vlees in afvalcontainers dumpen vanwege het overaanbod.
   Deze dieren zijn dan ook vaak “afgeslacht” voor hun vlees, vanwaar er een groot deel gewoon wordt weg gegooid..ronduit SCHANDALIG!
   ÉN DIT..beste voorstanders van barbaarse praktijken is dé werkelijkheid!
   Hoogstwaarschijnlijk zijn jullie van die soort die janken als een klein kind wanneer eigen kroost of huisdier wat overkomt,maar hebben jullie oogkleppen én een korte termijngeheugen voor het dierenleed in de rest van de wereld..
   Mvg..een échte dierenvriend.

 8. Wij zijn allemaal dieren..Ook de mens,alleen zijn jammer genoeg onze hersenen meer ontwikkeld dan van de andere dieren. Uiteindelijk zal de mens zichzelf vernietigen en de dierenwereld gaat voort

 9. Een dier is nu eenmaal minderwaardig dan de mens. Dieren moeten de mensheid dienen door ons lekkere steak te geven of amusement. De Romein Juvenalis wist het 2000 jaar geleden al :De mens wil nu eenmaal “brood en spelen”. In de natuur lijden er veel meer dieren dan door stierenvechten of dergelijke. Dus waarom dat enkele kleinschalige dierenleed bannen en het geluk, vermaak, plezier en eeuwen traditie van honderdduizenden mensen op het spel zetten?
  Als ik het hier zo lees kunnen sommige mensen geen respect opbrengen voor mensen die deze mening hebben. Door het sociale Europa zijn mensen heel soft geworden en hoort zoiets als lijden niet meer bij het leven.

  1. minderwaardig dan de mens, wat is dat nu weer voor een dwaze stelling, het is eerder omgekeerd het zijn de mensen die de aarde onbewoonbaar maken en niet de dieren, dus als je zo dom bent om je eigen omgeving te vernietigen ben je pas echt minderwaardig, bovendien pijnigen, martelen en moorden niet de dieren maar die mensen voor hun plezier, dat is een biologische afwijking die niet aangemoedigd of verheerlijkt moet worden maar juist bestreden. Soft, heb je gelijk in er moet zonder softheid opgetreden worden tegen mensen die de martelpraktijken tegen dieren steunen en verheerlijken, het is een kwaad dat uitgebannen moet worden.

 10. HMM, “Respect” voor iets hebben betekent bij mij niet om het te martelen of vermoorden! Maar dat zal die ongeletterden, hoofdzakelijk uit het binnenland wel vreemd zijn, die zijn alleen uit op hun moord en martelpraktijken. Het is echt een zwarte vlek in Spanje. Het feit dat ze er voor de straat op willen gaan, geeft wel aan dat deze verderfelijke hobby’s aan het uitsterven zijn.

  1. Er bestaan in Spanje meer dan 200 tradities waarbij dieren vermoord of mishandeld worden, heel soms komen er een paar in het nieuws maar het moge duidelijk zijn dat Spanje nog altijd een barbaars land is.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken