skip to Main Content
Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over
Optica2000

Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés heeft haar optiekketen Óptica 2000 aan het Nederlandse concern GrandVision verkocht. Het gaat om 106 winkels in Spanje en 2 in buurland Portugal waarmee het Nederlandse moederbedrijf van o.a. Eye Wish en Pearle het marktaandeel in Spanje wil vergroten.

Het merendeel van de door GrandVision overgenomen optiekwinkels in Spanje en Portugal bevinden zich binnen de warenhuizen van El Corte Inglés. De 703 medewerkers van Óptica 2000 behouden hun baan en GrandVision wordt de ‘preferred optical retail partner’ van de Spaanse warenhuisketen.

Óptica 2000 had in 2018 nog een omzet van 83 miljoen euro waarmee het de op een na grootste optiekketen van Spanje is. Voor GrandVision is het de tweede optiekketen in Spanje aangezien ze al 10 jaar geleden +Vision (Masvisión) overnamen in het Zuid Europese land. In deze keten werken 500 mensen en 2017 werd afgesloten met een omzet van 39 miljoen euro.

Volgens diverse Nederlandse kranten en de Spaanse krant Expansión heeft GrandVision 90 miljoen euro betaald aan El Corte Inglés voor de overname. De optiekketen Óptica 2000 werd in Barcelona in 1976 opgericht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Dat kan alleen maar beter worden want Optica 2000 is echt waardeloos. Ik hoop dat ze het personeel op cursus sturen want die hebben echt geen idee van oogmetingen. Je zou kwaliteit verwachten bij El Corte Ingles maar ik ben er gillend weggelopen. Duur en slecht.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken