Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over

Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over
Beeld: Optica2000

Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés heeft haar optiekketen Óptica 2000 aan het Nederlandse concern GrandVision verkocht. Het gaat om 106 winkels in Spanje en 2 in buurland Portugal waarmee het Nederlandse moederbedrijf van o.a. Eye Wish en Pearle het marktaandeel in Spanje wil vergroten.

Het merendeel van de door GrandVision overgenomen optiekwinkels in Spanje en Portugal bevinden zich binnen de warenhuizen van El Corte Inglés. De 703 medewerkers van Óptica 2000 behouden hun baan en GrandVision wordt de ‘preferred optical retail partner’ van de Spaanse warenhuisketen.

Óptica 2000 had in 2018 nog een omzet van 83 miljoen euro waarmee het de op een na grootste optiekketen van Spanje is. Voor GrandVision is het de tweede optiekketen in Spanje aangezien ze al 10 jaar geleden +Vision (Masvisión) overnamen in het Zuid Europese land. In deze keten werken 500 mensen en 2017 werd afgesloten met een omzet van 39 miljoen euro.

Volgens diverse Nederlandse kranten en de Spaanse krant Expansión heeft GrandVision 90 miljoen euro betaald aan El Corte Inglés voor de overname. De optiekketen Óptica 2000 werd in Barcelona in 1976 opgericht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.