Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over

Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over
Beeld: Optica2000

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés heeft haar optiekketen Óptica 2000 aan het Nederlandse concern GrandVision verkocht. Het gaat om 106 winkels in Spanje en 2 in buurland Portugal waarmee het Nederlandse moederbedrijf van o.a. Eye Wish en Pearle het marktaandeel in Spanje wil vergroten.

Het merendeel van de door GrandVision overgenomen optiekwinkels in Spanje en Portugal bevinden zich binnen de warenhuizen van El Corte Inglés. De 703 medewerkers van Óptica 2000 behouden hun baan en GrandVision wordt de ‘preferred optical retail partner’ van de Spaanse warenhuisketen.

Óptica 2000 had in 2018 nog een omzet van 83 miljoen euro waarmee het de op een na grootste optiekketen van Spanje is. Voor GrandVision is het de tweede optiekketen in Spanje aangezien ze al 10 jaar geleden +Vision (Masvisión) overnamen in het Zuid Europese land. In deze keten werken 500 mensen en 2017 werd afgesloten met een omzet van 39 miljoen euro.

Volgens diverse Nederlandse kranten en de Spaanse krant Expansión heeft GrandVision 90 miljoen euro betaald aan El Corte Inglés voor de overname. De optiekketen Óptica 2000 werd in Barcelona in 1976 opgericht.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Dat kan alleen maar beter worden want Optica 2000 is echt waardeloos. Ik hoop dat ze het personeel op cursus sturen want die hebben echt geen idee van oogmetingen. Je zou kwaliteit verwachten bij El Corte Ingles maar ik ben er gillend weggelopen. Duur en slecht.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.