Search
menu
Search

Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse GrandVision neemt optiekketen El Corte Inglés over

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse warenhuisketen El Corte Inglés heeft haar optiekketen Óptica 2000 aan het Nederlandse concern GrandVision verkocht. Het gaat om 106 winkels in Spanje en 2 in buurland Portugal waarmee het Nederlandse moederbedrijf van o.a. Eye Wish en Pearle het marktaandeel in Spanje wil vergroten.

Het merendeel van de door GrandVision overgenomen optiekwinkels in Spanje en Portugal bevinden zich binnen de warenhuizen van El Corte Inglés. De 703 medewerkers van Óptica 2000 behouden hun baan en GrandVision wordt de ‘preferred optical retail partner’ van de Spaanse warenhuisketen.

Óptica 2000 had in 2018 nog een omzet van 83 miljoen euro waarmee het de op een na grootste optiekketen van Spanje is. Voor GrandVision is het de tweede optiekketen in Spanje aangezien ze al 10 jaar geleden +Vision (Masvisión) overnamen in het Zuid Europese land. In deze keten werken 500 mensen en 2017 werd afgesloten met een omzet van 39 miljoen euro.

Volgens diverse Nederlandse kranten en de Spaanse krant Expansión heeft GrandVision 90 miljoen euro betaald aan El Corte Inglés voor de overname. De optiekketen Óptica 2000 werd in Barcelona in 1976 opgericht.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?