Brand legt meer dan 500 hectare natuur in de as in Roses aan de Costa Brava

Brand legt meer dan 500 hectare natuur in de as in Roses aan de Costa Brava
Beeld: @bomberscat / twitter

Brand legt meer dan 500 hectare natuur in de as in Roses aan de Costa Brava

GIRONA – Terwijl de natuur- en bosbrand nog actief is, is bekend geworden dat er alweer meer dan 500 hectare natuur verwoest is door de uitslaande brand in het droge gebied bij Roses aan de Costa Brava. Terwijl de brandweer met honderden brandweerlieden vanaf de grond en de lucht bezig is het vuur onder controle te krijgen, zorgt de Tramuntana wind en de droge natuur ervoor dat de vlammenzee genadeloos een weg baant bij de Cala Montjoi en Cala Murtra in het natuurpark Cap de Creus .

125 brandweerlieden zijn op de grond en vanuit de lucht met blusvliegtuigen en -helikopters het vuur aan het bestrijden maar dat is een lastige taak. Volgens de Spaanse media is er al meer dan 500 hectare natuur verwoest in Roses aan de Costa Brava en het lijkt erop dat de brand nog niet voorbij is. Weliswaar heeft men de vlammenzee redelijk onder controle, de natuur- en bosbrand is nog niet voorbij.

De brand werd als eerste rond 23.30 uur maandagavond gemeld waarbij de eerste conclusie is dat deze is ontstaan door het verbranden van tuinafval. De Tramuntana wind en de droge natuur hebben de rest van het vernietigende werk gedaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.