menu: rubrieken, zoeken & meer

Sinds 22 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio

Sinds 22 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio
Beeld: SpanjeVandaag

Sinds 22 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het einde van alle corona-maatregelen in de Valencia regio is een feit op dinsdag 22 februari. Daarmee komt er een vervroegd einde aan onder andere de coronapas-verplichting in de horeca. Dat einde stond gepland voor 1 maart maar dat is nu met een week vervroegd. Alle andere regionale coronabeperkingen en -maatregelen komen ook te vervallen behalve die gelden voor het bezoek van een verpleeg- of bejaardentehuis.

En plotseling heeft de autonome regio Valencia geen regionale corona-maatregelen meer. Sinds dinsdag 22 februari 00 uur zijn alle maatregelen die door de regionale overheid ingevoerd zijn, afgelopen. De enige regels die nu nog gelden zijn landelijk waaronder het verplichte mondkapje in binnenruimtes, de anderhalve meter afstand en gezond verstand.

Het einde van de regionale corona-maatregelen in de Valencia regio bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, zal het meest te merken zijn in de horeca. Er is meteen een einde gekomen aan de coronapas-verplichting die niet meer geldt in de bars, restaurants en discotheken. Niemand hoeft dus nog een coronapas te hebben om de binnenruimtes in de horeca te betreden.

Verder zijn er geen regels meer over het maximum aantal personen aan tafels en hoeven de tafels ook niet meer anderhalve meter uit elkaar te staan. Er geldt nog wel een rookverbod op de terrassen en een mondkapjesplicht in de binnenruimtes.

De enige plaatsen waar nog wel een coronapas verplicht is, zijn verpleeg- en bejaardentehuizen als iemand daar op bezoek gaat.