Sinds 22 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio

Sinds 22 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio
Beeld: SpanjeVandaag

Sinds 22 februari geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio

VALENCIA – Het einde van alle corona-maatregelen in de Valencia regio is een feit op dinsdag 22 februari. Daarmee komt er een vervroegd einde aan onder andere de coronapas-verplichting in de horeca. Dat einde stond gepland voor 1 maart maar dat is nu met een week vervroegd. Alle andere regionale coronabeperkingen en -maatregelen komen ook te vervallen behalve die gelden voor het bezoek van een verpleeg- of bejaardentehuis.

En plotseling heeft de autonome regio Valencia geen regionale corona-maatregelen meer. Sinds dinsdag 22 februari 00 uur zijn alle maatregelen die door de regionale overheid ingevoerd zijn, afgelopen. De enige regels die nu nog gelden zijn landelijk waaronder het verplichte mondkapje in binnenruimtes, de anderhalve meter afstand en gezond verstand.

Het einde van de regionale corona-maatregelen in de Valencia regio bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, zal het meest te merken zijn in de horeca. Er is meteen een einde gekomen aan de coronapas-verplichting die niet meer geldt in de bars, restaurants en discotheken. Niemand hoeft dus nog een coronapas te hebben om de binnenruimtes in de horeca te betreden.

Verder zijn er geen regels meer over het maximum aantal personen aan tafels en hoeven de tafels ook niet meer anderhalve meter uit elkaar te staan. Er geldt nog wel een rookverbod op de terrassen en een mondkapjesplicht in de binnenruimtes.

De enige plaatsen waar nog wel een coronapas verplicht is, zijn verpleeg- en bejaardentehuizen als iemand daar op bezoek gaat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.