skip to Main Content

60% minder bekeuringen na invoering 110 km per uur regeling

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Spaanse verkeersdienst DGT heeft bekend gemaakt dat er sinds op 7 maart, de dag waarop in Spanje de maximum snelheid op de wegen van 120 naar 110 km per uur werd verlaagd om op benzine te besparen, 62% minder bekeuringen zijn uitgeschreven door de politie. Om te vergelijken, daar waar eind februari nog 6.335 bekeuringen werden uitgeschreven voor snel rijden viel dat aantal bekeuringen begin maart terug naar 2.082 bekeuringen voor te hard rijden.

Sinds dat de minister van binnenlandse zaken Alfredo Pérez Rubalcaba op 25 februari bekend maakte dat vanaf 7 maart de maximum snelheid van 120 naar 110 km per uur zou worden teruggebracht om op deze manier energie en brandstof te besparen, is het aantal bekeuringen langzaamaan afgenomen tot 62% minder op 13 maart. Tussen 21 en 27 februari, de week dat de nieuwe maatregel bekend werd gemaakt, werden er nog 6.335 bekeuringen voor te hard rijden uitgeschreven. Dit aantal viel na de bekendmaking tussen 28 februari en 6 maart terug naar 4.329 bekeuringen en zelfs na de invoering van verlaging van de maximum snelheid op 7 maart, tussen 7 en 13 maart naar 2.082 bekeuringen.

Goed nieuws dus voor de verkeersveiligheid en het brandstofverbruik maar niet voor de staatskas aangezien er miljoenen euro’s minder worden binnengehaald door het uitschrijven van minder bekeuringen. Dit in tegenstelling tot wat actievoerders en tegenhangers van de snelheidsafname zeggen aangezien zij van mening zijn dat de regering op jaarbasis tenminste 40 miljoen euro meer zal verdienen met het uitschrijven van méér bekeuringen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend