skip to Main Content

Gewapend ETA-lid in Frankrijk gearresteerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAN SEBASTIÁN – (Else Beekman) De Franse gendarmerie heeft maandagochtend tijdens een routinecontrole op de Franse snelweg een vrouw aangehouden die volgens haar eigen zeggen lid is van de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

De vrouw werd vergezeld door een ander persoon in de auto en beide sloegen op de vlucht toen ze de aanwezigheid van de twee Franse politieagenten opmerkten. De metgezel van het waarschijnlijke ETA-lid wist te ontkomen in een Citroën.

De in Indre (midden Frankrijk) aangehouden vrouw, die zich bekendmaakte als Miranda Lozano, bleek in het bezit van een vuurwapen te zijn.

Volgens bronnen bij de politie maakte Lozano, samen met Jon Rosales Palenzuela, deel uit van een groepering die werd geleid door Ibai Beobide. Laatstgenoemde werd op 14 februari 2010 gevangen genomen.

Lijst

Na het ‘wegvallen’ van de leider van deze ETA-aftakking, wist Lozano die afkomstig is uit Navarra maar in Baskenland studeerde, te vluchten en staat sindsdien op de lijst met meest gezochte Spaanse terroristen van de Guardia Civil.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend