skip to Main Content

Kinderpark Sésamo Aventura in Port Aventura op 8 april open

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALOU – (Redactie) Het nieuwe kinderpark Sésamo Aventura zal op 8 april aanstaande officieel geopend worden. Het speciale kindergedeelte bevindt zich in het bekende pretpark Port Aventura, gelegen tussen Vila Seca en de populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada. Port Aventura heeft 15 miljoen euro geïnvesteerd in een magische kinderwereld waar de figuren van Sesamstraat de hoofdrollen zullen spelen.

De opening van Sésamo Aventura is goed nieuws voor de families met kinderen aangezien de kleintjes nu 11 nieuwe attracties hebben om te genieten van het pretpark Port Aventura. In totaal heeft men 13.000 vierkante meter bebouwd met attracties, winkels, restaurants en bars die speciaal op de kleintjes zijn gericht en een groot amfitheater waar shows zullen worden opgevoerd. Het Sésamo Aventura park ligt pal naast het gedeelte Polynesia, zo’n beetje nabij de ingang van het park, en is onder andere verbonden met het nieuwe parktrein station, het derde grote treinstation binnen het park.

Het Sésamo Aventura gedeelte van Port Aventura is wat betreft opzet geheel anders dan de rest van het park wat meer gericht is op diverse continenten. Vanaf het moment dat men het nieuwe Sésamo gedeelte binnenkomt bevindt men zich in een magische fantasiewereld waar de felle kleuren en vreemde vromen meteen opvallen. Men komt binnen over een grote avenida die tot aan het centrum van het kinderpark loopt, de Arbol Magico, oftewel de magische boom. Rondom deze boom, waar men overigens in kan klimmen en onder andere kan genieten van een mooi uitzicht, vinden de hele dag door shows plaats van de sesamstraat figuren.

Rondom de hoofdpromenade van Sésamo Aventura bevinden zich tevens de attracties, winkels en restaurants/bars waar elke bezoeker van kan genieten. Enkele van de atractrices zijn de CoCoPiloto, de Granja de Elmo, Salto de Blas en de Huerto Encantado. Meer informatie over de attracties vindt je hier, op de website van Sésamo Aventura.

In totaal is men 14 maanden bezig geweest met de bouw van Sésamo Aventura waarbij 12 Spaanse bedrijven uit de regio bij betrokken waren en Port Aventura zo’n 15 miljoen euro heeft gekost.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend