skip to Main Content
Amazon kondigt salarisverhoging aan na 48-uursstaking in Madrid

Amazon kondigt salarisverhoging aan na 48-uursstaking in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op woensdag en donderdag staken de medewerkers van het logistieke centrum in San Fernando de Henares nabij Madrid mede omdat ze betere salarissen willen. Amazon heeft blijkbaar geluisterd en heeft salarisverhogingen aangekondigd tussen de 1,6% en 5,6% vanaf 1 april dit jaar.

Met deze salarisverhoging gaat een gemiddelde medewerker bij Amazon 19.790 euro bruto per jaar verdienen, een 2,5% meer dan wat men tot nu toe verdiende. Iemand die 4 jaar of langer werkzaam is bij het logistieke centrum in Madrid gaat 21.041 euro bruto per jaar verdienen, een 5,6% meer.

Volgens de website Indeed.es is het gemiddelde salaris voor iemand die op de “vloer” werkt als persoon die de bestellingen bij elkaar zoekt 1.353 euro bruto per maand en iemand die in het magazijn werkt 1.489 euro bruto per maand (gegevens van 15 februari 2018).

Amazon zegt dat met deze salarisverhogingen de arbeiders in San Fernando de Henares een beter salaris zullen hebben dan andere werkers in de logistieke sector. Daarnaast hebben de medewerkers ook betere arbeidsvoorwaarden en een extra breed pakket aan extra’s zoals privé ziekteverzekering, een pensioenplan, ongevallen- en levensverzekering en kortingen voor medewerkers.

Bij het grootste en oudste logistiek centrum nabij Madrid werken zo’n 1.100 mensen vast en 900 tijdelijke medewerkers waarvan zo’n 75% heeft meegedaan met de staking die na een stemming van de vakbondsleden tot stand is gekomen. De staking van deze woensdag en donderdag heeft tot nu toe geen enkel effect gehad om de levering van bestelde producten aangezien de werkzaamheden werden overgenomen door o.a. Amazon centra in Barcelona, zuid Frankrijk en noord Italië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Mijn ervaring als klant met Amazon is dat ze immer TOPservice bieden tegen de laagste prijs.

    Hoewel de genoemde bedragen mij voor Spaanse begrippen niet verkeerd overkomen worden werknemers wellicht toch uitgeknepen (hoge werkdruk, veel overwerk etc.)
    Kan dit echter niet goed beoordelen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken