skip to Main Content
President van Tabarnia op bezoek bij Puigdemont in Waterloo

President van Tabarnia op bezoek bij Puigdemont in Waterloo

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Inmiddels weet iedereen op dit moment wel dat de afgezette en naar België gevluchte ex-regiopremier Carles Puigdemont een luxe leventje heeft in een huurhuis van 4.400 euro per maand in de Belgische plaats Waterloo, nabij Brussel. Ondanks dat Puigdemont aan Google gevraagd heeft om het huis op Google Maps en Streetview onzichtbaar te maken om geen pottenkijkers te ontvangen, hebben eerst twee nep Guardia Civil agenten en daarna vertegenwoordigers van Tabarnia de woning weten te vinden.

Het was al dagen geleden door de president van Tabarnia Albert Boadella aangekondigd dat een delegatie van Tabarnia naar België zou reizen om te proberen een debat aan te gaan met Carles Puigdemont in het “casa de la república” in Waterloo. Op het moment dat de president en zijn adviseurs Vives en Guasch voor de woning stonden was Puigdemont echter niet thuis aangezien hij van Zwitserland naar Finland is gereisd om, zoals Boadella zegt, een gesprek met de Tabarnia vertegenwoordiging te vermijden ofwel een debat uit de weg te gaan.

Diverse leden van Tabarnia waren met een mobiele ambassade (lees: bestelbus) van Tabarnia naar België gereden om daar op het gras voor de luxe huurwoning van Puigdemont een kamp op te slaan om daar te blijven totdat de afgezette en gevluchte “fake president” zoals Boadella hem noemt, naar huis komt. Uiteindelijk werd er voor de aanwezige pers een performance opgevoerd wat een beetje kinderachtig was zoals het vreemd dansen van de president van Tabarnia voor de woning van Puigdemont met een paraplu in zijn hand die de kleuren van de Spaanse vlag had. Het geeft echter wel het humoristische van Tabarnia aan en het laat zien dat het allemaal niet te serieus genomen moet worden.

Het enige doel van Tabarnia was om aan te geven dat zij weten waar de voor de Spaanse justitie gevluchte afgezette regiopremier woont en om een gesprek aan te gaan met Puigdemont, iets wat tot op het moment van schrijven nog niet gebeurd is. Het is overigens de tweede keer dat de wijk waar Puigdemont onderdak heeft gevonden bezocht werd aangezien op woensdag ook al twee nepagenten van de Guardia Civil op bezoek waren. De vraag is of de rijke inwoners van Waterloo nu zo blij zijn met hun nieuwe tijdelijke buurman Puigdemont want wie weet hoeveel acties van niet-separatisten er nog zullen volgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Vele mensen snappen het precies nog niet maar de onafhankelijkheid uitroepen is geen meningsuiting maar een start van vele onafhankelijkheidsoorlogen waar vele doden meestal bij vallen. Of zoals zijn voorganger… gewoon opgepakt en de kogel.
  Dit heeft niets te maken met gebrek aan vrije meningsuiting, aub een kind een kind noemen he.

  1. Die Companys creëerde in mei 1936 – maanden vóór het uitbreken van de burgeroorlog – het revolutionaire militaire comité. Het was samengesteld uit 8.000 separatistische vrijwilligers, vooral leden van zijn partij de Republikeinse Esquerra Republicana-Estat Juárez Jeugd, die hij had uitgerust met 20.000 geweren gekocht met publiek geld.
   Na het uitbreken van de oorlog zouden deze militie de kern zijn van het Comité van Antifascistische Milities van Catalonië, gesticht door een decreet van President Companys op 26 juli 1936 en dat tijdens de oorlog terreur zaaide.
   Tijdens deze periode werden, onder zijn mandaat en directe verantwoordelijkheid, 8.129 mensen vermoord in Catalonië. Zonder rechtszaak of juridische garanties. Voor het grootste deel waren het burgers van rechtse partijen, leden van de geestelijkheid en zakenmensen.

   Deze hondsdolle figuur was al aan het moorden geslagen nog voordat de burgeroorlog uitbrak. Hij heeft tenminste wel van een deftige rechtszaak kunnen genieten, iets wat hij anderen heeft onthouden.

 2. België en vooral Vlaanderen zijn zeer gastvrij. Vooral ten aanzien van politieke gevangenen en politiek vervolgden.
  Hier heerst de vrije meningsuiting.
  Maar toch zou ik graag weten of ze de nodige vergunning tot betogen hebben aangevraagd en bekomen.

  1. Of ze die wel of niet hadden doet niet ter zake Luc. De Separatisten hadden GEEN toestemming voor een illegaal referendum te houden en deden dat toch ook gewoon. Ging eerder de straat op, om overheids bezit te vernielen en mensen te gijzelen in een rechtbank en ga zo maar door.
   Zoals elke keer meet je met 2 maten….mensen die tegen de Separatisten zijn mogen niets doen, niets zeggen en moeten zich netjes aan de regels houden, maar als de Indeps zelf alles doen wat God verboden heeft, moet dat kunnen onder de noemer ¨vrijheid van meningsuiting¨??

   Tja, zoals iemand anders elders al zei, was er eerder in de geschiedenis in de jaren 30 en 40 niet ook zo´n eng clubje die zo handelde en daarmee enorm veel volgers kreeg??
   Achteraf en vele miljoenen doden later, sprak men er schande van, maar dat begon precies zo als jij nu doet en spreekt. Jij volgt netjes het boekwerk dat de Separatisten sinds 2010 volgen en door hen geschreven is, wat een redelijke kopie is van een ander bekend boekwerk dat iemand eens schrijf en daarmee bedoel ik niet een roman of de Bijbel!

 3. Humoristisch? Ieder zijn mening maar dit is eerder intimidatie en respectloos. Dit is zoals een significant deel van de bevolking vraagt voor meer rechten voor vrouwen en een ander deel dat hen in het gezicht zou gaan uitlachen!

  1. Wat een kul opmerkingen Olivier. Je vergelijking slaat helemaal nergens op.
   Intimidatie? Dat is wat de Separatisten doen en wat ze zelfs hebben vastgelegd in een eigen handboek daarover! Intimidatie is, dat je als politiek ¨leiders¨ je volk leugens toespreekt en zelfs zo ver gaat dat je informatie over een op handen zijnde aanslag geheim houdt en niet deelt met de juiste instanties!
   Dat is intimidatie en respectloos.

   Deze mensen doen hetzelfde als mensen met Carnaval doen, op een grappige manier, mensen op de hak nemen. En die mensen tonen dat wat ze doen, nergens op slaat en ze ff lekker normaal weer moeten gaan doen. Dat is het, Tabarnia is een ludiek concept en niet zoiets als een illegaal referendum houden, de wet overtreden en je acties op een vieze manier financieren.

   1. er was ook een dag dat stemrecht voor vrouwen verboden was, dat homo’s in de gevangenis moesten en zwarten achteraan in de bus moesten … omdat het toen verboden was, was het dan per definitie ook rechtvaardig?

    1. Ik weet niet waarom je die vraag stelt Olivier?
     Of misschien begrijp ik je vraag niet of moet je hem anders stellen.

     Jij stelt hier dat als iets verboden is, het dus altijd rechtvaardig is?
     Tja, dan zouden dus alle gevangenissen overal ter wereld vol zitten met mensen die alleen maar rechtvaardig zijn?? Kromme redenering hoor.

    2. Dus olivier, jij vind dat een gevangenisstraf voor het eenzijdig uitroepen van de onafhankelijkheid niet rechtvaardig is. Ik noem dat ontrouw, verraad, rebellie, ongehoorzaamheid, diefstal, … enz. Vroeger was dat de kogel, nu noemen jullie dat vrije meningsuiting, man man toch.

 4. Toch raar dat het altijd naar het belziek landje is dat ze gaan lopen als ze niet 100% in hun recht zijn en het warm wordt onder hun voeten.Dat is toch dat ze weten dat het een van de corrupsten landen ter wereld is.

 5. Kijk er zijn nog mensen die ECHT een geweldloos protest kunnen laten horen en dat zonder de wet te overtreden. Vind het erg goed gevonden van ze!

  1. Als ze hier met de hitlergroet starten zoals ze regelmatig doen op hun betogingen in spanje zullen ze snel bij de politie zitten!

   1. En waarom zouden ze met een hitlergroet gaan beginnen? Dat heeft dus helemaal niets te maken met Tabarnia. Diegene die met de hitlergroet lopen zijn een complet ander volk. Je haalt van alles door elkaar hier. Ook zij komen op voor hun rechten als Catalaan, net zoals de Separatisten dat doen voor de minderheid van de bevolking. Dat het op een humoristische wijze (en veel te kinderachtig) gebeurd is omdat ze de separatisten en grote spiegel voor het gezicht willen houden.

    1. Iedereen die tegen onafhankelijkheid van Catalunya is, is volgens de separisten direct een fascist. Heel treurig dat ze zelf de paralellen niet zien tussen hun eigen handelswijze en die van een bepaalde groep in de jaren 40.

     1. Jordi toch hahaha en dat voor iemand met een naam die Johan ooit gaf aan zijn zoon om een statement te maken naar ¨Madrid¨
      Maar je hebt echt 200% gelijk.

   2. Net of deze mensen de Hitler groet brengen, heb je daar bewijs voor?
    Je bent danig in de war met andere activisten en extremisten. Deze mensen zijn geen extremisten, dit zijn mensen die op een vreedzame wijze hun stem laten horen, dat vinden jullie als Separatisten toch zo belangrijk om te benadrukken?? Dat alle protest vreedzaam is geweest van jullie kant? Niet dat dit klopt overigens, maar dat heeft met dit artikel niets te maken.

    Nu doen mensen dat vreedzaam en ludiek en ga je allemaal onzin staan schreeuwen hier? Typisch gedrag van een Indeps, ze zien en horen iets dat niet in hun straatje past en gelijk wordt het aangevallen met allerlei mogelijke aantoonbare onzin. Zeer triest niveau, maar we verwachten niet anders.

  1. Hahaha Idd Rob. Wil Tomtom ook even dat adres van zijn kaarten halen, en Google Maps en en en….net of niet de hele wereld al weet waar hij zit, of beter gezegd, van waaruit hij vele snoepreisjes maakt op kosten van anderen.
   Ze willen toch zo graag een vrije pers en geen onderdrukking? Nou, bij deze, de vrije pers zorgt ervoor dat zijn adres overal bekend is.

   Het is met alles zo heh, als er ook maar iets gebeurd dat hen niet aanstaat of niet in hun straatje past, dan om zich heen slaan, maar als het andersom gebeurd, oh wee.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken