skip to Main Content
Twee doden en een gewonde door lawine in de Valle de Arán in de Catalaanse Pyreneeën

Twee doden en een gewonde door lawine in de Valle de Arán in de Catalaanse Pyreneeën

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LERIDA – Bij een lawine in de Valle d’Arán in de Catalaanse Pyreneeën en nabij een skistation zijn twee personen om het leven gekomen en raakte een derde persoon zwaargewond nadat ze verrast werden door een grote lawine. Het ongeval deed zich voor in de Valle de Conangles en in eerste instantie werd gemeld dat het om skiërs ging maar later werd dit bijgesteld.

De twee overledenen en een zwaargewonde zijn geen skiërs zoals de eerste nieuwsberichten wisten te melden maar zijn onderzoekers en medewerkers van de Universidad de Barcelona. De verwarring met skiërs is wel vrij logisch aangezien de lawine plaatsvond nabij het skistation Baqueira-Beret.

Volgens de krant El Confidencial kan het zijn dat de onderzoekers met langlaufski’s richting de plaats gingen waar ze een onderzoek zouden gaan uitvoeren. In de Catalaanse krant La Vanguardia wordt gemeld dat de lawine plaatsvond aan de zuidkant van de tunnel van Vielha waar de drie personen met werkzaamheden bezig waren.

Meteen na de melding van de lawine en het feit dat er personen waren overleden en gewond waren geraakt, begon de brandweer met een reddingsactie via land en via de lucht met behulp van een helikopter waarmee de gewonde persoon naar het Hospital de Bellvitge is overgevlogen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken