skip to Main Content
Twee Guardia Civil agenten in uniform voor het huis van Puigdemont in België gespot

Twee Guardia Civil agenten in uniform voor het huis van Puigdemont in België gespot

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Belgische politie heeft voor de deur van de huurwoning van de naar België gevluchte afgezette regiopremier Carles Puigdemont in Waterloo twee agenten van de Guardia Civil aangehouden. Een van de agenten zat in zijn groene uniform in de auto terwijl de andere agent normale kleding aan had.

De Belgische politie zou getipt zijn dat er in een auto (later bleek dat een huurauto te zijn) voor de woning van Carles Puigdemont twee politieagenten zaten waarvan een in uniform en een in burgerkleding. De twee agenten zouden hebben geprobeerd de woning van Puigdemont binnen te treden. De Belgische politie kwam snel ter plaatse, controleerde de identiteiten en verzocht de man in uniform om dat uit te trekken.

Je begrijpt natuurlijk nu na het lezen van het bovenstaande wel dat het allemaal niet echt was. Het gaat om twee mannen die blijkbaar lid zijn van de Democracia Unidad Española (D.U.E) en graag aandacht wilden door zich te verkleden als Guardia Civil agent. Ze werden gelukkig ook niet echt serieus genomen door de Belgische politie die hen dan ook verzocht de wijk te verlaten en niets meer.

Ze hebben echter wel enkele kranten in Spanje weten te halen waarbij het bericht in eerste instantie serieus werd genomen maar later bijgesteld moest worden. In sommige Catalaanse kranten en zelfs op de Catalaanse televisie werd het nieuws in het begin ook serieus genomen terwijl iedereen zich toch eigenlijk wel kan bedenken dat de Guardia Civil echt niet in uniform in BelgiÑe in een auto voor de woning van Puigdemont gaat zitten 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Het is wellicht juist dat de guardia civil niet in uniform zal paraderen in België of Vlaanderen.
  Maar hoeveel mensen van hun korps er onder het mom van ambassadepersoneel aanwezig is in hun Belgische en Europese ambassade in Brussel, daar hebben we het raden naar.

  1. Ach Luc toch, bang dat er agenten van andere landen rond lopen in Brussel?
   Wakker worden, van alle landen lopen er agenten rond in Brussel. Zowel in het openbaar als in het geheim….of kennen jullie de termen ¨geheime diensten¨ daar niet? Bel gelijk Trump en Poetin ff man, dat ze hun agenten op jouw verzoek daar weghalen.

   En nu we het er toch over hebben, jullie maken er namelijk weer een eenzijdig verhaal van omdat dit de NVA rakkers het beste past….MAAAARRR….door wie of wat werd of wordt Puigdemont bewaakt?? Juist door 2 agenten van de Mossos….Catalaanse politie…die mogen van jou dus wel daar rondlopen, maar anderen niet?
   Tssss tis ook altijd maar kletsen hoe het je van pas komt, zo lang er maar tegen Spanje aangetrapt kan worden

 2. Zo zie je maar weer eens hoe fake news ernstig wordt genomen.
  Actie van Democracia Unidad Española (D.U.E) was wel aangekondigd.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken