Search
menu
Search

Eind april gaat opnieuw het wijnfestival van start in Pamplona

Eind april gaat opnieuw het wijnfestival van start in Pamplona
Beeld: Canva & Vinofest

Eind april gaat opnieuw het wijnfestival van start in Pamplona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Je kan er soms niet vroeg genoeg bij zijn om een leuke activiteit in je agenda aan te stippen. Op 22 en 23 april vindt in Pamplona de negende editie van het Vinofest Navarra plaats. Voor twee dagen staat de stad in teken van de wijnbouw, en dat met medewerking van een twintigtal bodegas (wijnproducenten).

Twee jaar lang is het festival, net zoals vele andere evenementen, niet kunnen doorgaan omwille van de pandemie. Dit jaar heropent Vinofest Navarra dan toch voor de negende keer zijn deuren. Een twintigtal bodegas stelt er een selectie van zijn rode, witte en rosé wijnen voor aan het publiek.

In Navarra vind je de wijnstreek in het gebied ten Zuiden van Pamplona, tot aan de oevers van de Ebro rivier. De eerste sporen van wijnbouw dateren van de 1e eeuw na Christus. De autonome regio was voordien vooral gekend omwille van haar rosé wijn, maar vandaag de dag worden er ook witte en rode wijnen geproduceerd met het hoogste kwaliteitsmerk. In 2018 werd er in Navarra alleen al 59 miljoen liter wijn geproduceerd.  

Zo een wijnproeving of ‘cata’ in het Spaans bestaat uit het proberen van een aantal exclusieve wijnen, meestal vergezeld van een hapje en een drankje. De cata gaat zowat het hele weekend door en wordt vergezeld door live muziek. 

David Palacios, voorzitter van het evenement, vertelt dat hij “enthousiast is om de wijnliefhebbers van Navarra en omstreken opnieuw te ontmoeten”. Wie in de buurt heeft en zin in een weekend vol wijn, vindt hier meer informatie.  ’s Ochtends kost een toegangskaartje je vijf euro, ’s middags wordt dat tien euro.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?