‘Zigzaguear’ op de motor of scooter kan 500 euro kosten in Spanje

‘Zigzaguear’ op de motor of scooter kan 500 euro kosten in Spanje
Beeld: DGT.es / Twitter

‘Zigzaguear’ op de motor of scooter kan 500 euro kosten in Spanje

MADRID – Als je op de scooter of motor rijdt in Spanje en een van die personen bent die op de tweewieler sneller wil zijn door al ‘zigzageando’ door het verkeer te rijden, dan kan dat niet alleen gevaarlijk zijn maar ook een boete opleveren van 500 euro met inhouding van maar liefst zes punten op het Spaanse rijbewijs.

Motoren en scooters zijn geweldige voertuigen om in een stad of druk gebied te rijden vanwege de behendigheid en grootte. Sommige motor- en scooterrijders profiteren van deze kwaliteiten door op een agressieve en onveilige manier aan het verkeer deel te nemen door al ‘zigzageando’ tussen de auto’s door te rijden.

‘Zigzaguear’ betekent dus zigzaggen waarbij motor- en scooterrijders zich tussen de auto’s bewegen en al zigzaggend van rijstrook wisselen. Het is een manier die met name in drukke steden gebruikt wordt om sneller te rijden en files te vermijden waarbij de verkeersregels niet gerespecteerd worden.

De Spaanse verkeersdienst DGT heeft de zigzaggende motor en scooterrijders op Twitter eraan herinnerd dat het ‘zigzaguear’ of ‘avanzar entre coches’ gevaarlijk is en in strijd met de huidige verkeersregels. 

Daarom staat er ook een boete op van 500 euro vanwege een ‘infracción grave’ en inhouding van maar liefst 6 punten op het puntenrijbewijs.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.