Search
menu
Search

‘Zigzaguear’ op de motor of scooter kan 500 euro kosten in Spanje

‘Zigzaguear’ op de motor of scooter kan 500 euro kosten in Spanje
Beeld: DGT.es / Twitter

‘Zigzaguear’ op de motor of scooter kan 500 euro kosten in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je op de scooter of motor rijdt in Spanje en een van die personen bent die op de tweewieler sneller wil zijn door al ‘zigzageando’ door het verkeer te rijden, dan kan dat niet alleen gevaarlijk zijn maar ook een boete opleveren van 500 euro met inhouding van maar liefst zes punten op het Spaanse rijbewijs.

Motoren en scooters zijn geweldige voertuigen om in een stad of druk gebied te rijden vanwege de behendigheid en grootte. Sommige motor- en scooterrijders profiteren van deze kwaliteiten door op een agressieve en onveilige manier aan het verkeer deel te nemen door al ‘zigzageando’ tussen de auto’s door te rijden.

‘Zigzaguear’ betekent dus zigzaggen waarbij motor- en scooterrijders zich tussen de auto’s bewegen en al zigzaggend van rijstrook wisselen. Het is een manier die met name in drukke steden gebruikt wordt om sneller te rijden en files te vermijden waarbij de verkeersregels niet gerespecteerd worden.

De Spaanse verkeersdienst DGT heeft de zigzaggende motor en scooterrijders op Twitter eraan herinnerd dat het ‘zigzaguear’ of ‘avanzar entre coches’ gevaarlijk is en in strijd met de huidige verkeersregels. 

Daarom staat er ook een boete op van 500 euro vanwege een ‘infracción grave’ en inhouding van maar liefst 6 punten op het puntenrijbewijs.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?