skip to Main Content

Regen zorgt voor tranen bij annulering “Madruga” processies in Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Redactie) Voor het eerste sinds 1933 konden de zes broederschappen geen processie houden door de straten van Sevilla vanwege de hevige regenval. In de nacht van donderdag op vrijdag vindt normaal gesproken de Madruga processie plaats, een van de beroemdste Semana Santa processies.

Echter vanwege de regenval konden de broederschappen niet naar buiten, iets wat sinds 1933 niet meer is gebeurd. Zelfs de Esperanza de Triana broederschap durfde het niet aan en verbrak daarmee de reeks ononderbroken processies die men al sinds 1846 houdt. Zij waren namelijk de enigen die zelfs in de extreem natte Semana Santa in 2004 de straten opgingen, dit ondanks de regen.

Drie van de broederschappen namen de beslissingen om niet naar buiten te gaan rond middernacht end e andere drie om 2.30 uur ’s nachts toen hevige regenval, donder en bliksem de hemel boven Sevilla vulde. Deze annulering zorgde voor meer dan 20 annuleringen gedurende deze Semana Santa van dit jaar, allen vanwege de regenval.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend