skip to Main Content
Ontdek Andalusië en geniet van zon, zee en strand

Ontdek Andalusië en geniet van zon, zee en strand

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

casa-esperanza 1Vakantie in Spanje en dan het gevoel hebben dat je in het echte Spanje bent. Als je Costa del Sol hoort denk je al gauw aan massatoerisme maar de Costa del Sol heeft ook een minder toeristische kant. De kust tussen Málaga en Nerja met zijn prachtige achterland de Axarquia. In de Axarquia vind je prachtige witte bergdorpjes waar het soms lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De mooie stranden van de Axarquia met zijn gezellige badplaatsen Torre del Mar, Rincon de la Victoria, Torrox en Nerja zijn breed en lekker rustig, zelfs in het hoogseizoen.

casa-esperanza 2Er is zoveel te doen in deze omgeving. Geweldige autoroutes, je wordt iedere keer weer verrast door een leuk wit dorpje en schitterende vergezichten. Eén van die prachtige witte dorpen is Comares. Het ligt bovenop een berg op zo’n 700 meter boven zeeniveau. In het dorp kan je slenteren door de nauwe straatjes en de blauwe voetafdrukken volgen. Je mist dan niets!

Maar vergeet ook niet een stad te bezoeken zoals Granada, Cordoba of het minder bekende Málaga. Een dagje naar Málaga is pas echt genieten. Deze stad is nog typisch Spaans met zijn tapasbarretjes en prachtige bezienswaardigheden. Aan de rand van het centrum ligt op een heuvel het Gibralfaro. De oorsprong van dit fort gaat terug tot Fenicische tijden, toen er nog een vuurtoren stond. In werkelijkheid is het huidige fort gebouwd door de Arabieren in de veertiende eeuw als een middel om de Alcazaba te beschermen. Via een leuke wandelroute loop je naar beneden en kan je het Alcazaba nog bezoeken. Daarna sta je direct in het centrum en is het heerlijk uitrusten op een terras vlak voor de kathedraal.

casa-esperanza 3Er zijn diverse wandelroutes in de buurt. En dat zijn dan wandelroutes van zo’n 2 uur dus je kunt het rustig aan doen en genieten van de natuur om je heen.

En natuurlijk neem zo af en toe ook even rust, je hebt per slot van rekening vakantie. Heerlijk relaxen in de zon in de tuin met een boek, een duik in het zwembad, ‘s avonds de BBQ aan, even naar het journaal kijken en dan nog even internetten met het thuisfront, vakantiewoning Casa Esperanza is van alle gemakken voorzien.

Voor uitgebreide informatie over vakantiewoning Casa Esperanza surf naar onze website of stuur ons een e-mail.

Website: www.casa-esperanza.eu
Email: info@casa-esperanza.eu

 

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken