skip to Main Content
Spanje is volgens een onderzoek het beste land om homoseksueel te zijn

Spanje is volgens een onderzoek het beste land om homoseksueel te zijn

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gayspain-1MADRID – Volgens een nieuwe wereldwijd onderzoek naar het moraal blijkt dat Spanje het land is waar homoseksuelen en lesbiennes het beste worden geaccepteerd. Uit het onderzoek onder 40 landen zegt slechts 6% van de ondervraagde Spanjaarden dat het homoseksueel zijn immoreel is.

55% van de ondervraagden vind homoseksualiteit moreel aanvaardbaar terwijl 38% zegt dat het totaal geen morele kwestie is en compleet geaccepteerd is. Daarmee is Spanje het meest pro-homo land ter wereld, aldus het onderzoek van het Pew Research Center.

Landen

Andere landen die goed uit de enquête kwamen zijn Duitsland waar slechts 8%, Canada met 15% en Italië met 19% denkt dat homo zijn moreel onaanvaardbaar is. In 22 van de 40 deelnemende landen vind echter meer dan 50% van de ondervraagden het moreel verkeerd om homoseksueel te zijn. In Ghana kunnen homoseksuele mannen een gevangenisstraf krijgen van 25 jaar of meer en maar liefst 98% van de bevolking meent dat homoseksualiteit immoreel is.

Scheiding

Tijdens het onderzoek waarbij Spanje zeer goed uit de enquête-bus kwam, werden ook vragen gesteld over buitenechtelijke affaires, abortus en minderjarige seks. 57% van de ondervraagden vond de echtscheiding moreel acceptabel in Spanje terwijl 37% zegt dat het geen morele kwestie is en slechts 2% zegt dat het immoreel is om te scheiden.

Abortus

Over abortus wordt veel gesproken in Spanje, zeker nu de regering de wetten wil gaan aanscherpen, maar het blijkt dat 26% het immoreel vind om een abortus te hebben terwijl 35% het moreel accepteert en 28% het geen morele kwestie is.

Nederland en België deden niet mee met dit onderzoek – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken