skip to Main Content
Nieuwe Camp Nou voetbalstadion gepresenteerd met ruimte voor 105.000 Barça fans

Nieuwe Camp Nou voetbalstadion gepresenteerd met ruimte voor 105.000 Barça fans

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

campnou5aBARCELONA – De voorzitter van FC Barcelona heeft de plannen voor het nieuwe Camp Nou voetbalstadion gepresenteerd. Het nieuwe Camp Nou zal in 2022 klaar moeten zijn en ruim 450 miljoen euro gaan kosten. Het daarna grootste stadion van Europa is ontworpen door de Japanse architecten van Nikken Sekkei. De aquette van het nieuwe stadion werd door de voorzitter, Luis Enrique, Messi, Iniesta en diverse andere spelers gepresenteerd.

In het nieuwe Camp Nou voetbalstadion kunnen vanaf het voetbalseizoen 2021/2022 maar liefst 105.000 voetbalsupporters plaatsnemen, dat zijn er 6000 meer dan wat nu mogelijk is. Het Camp Nou stadion was al het grootste van heel Europa maar die positie wordt met het nieuwe ontwerp alleen maar versterkt.

Het vernieuwde Camp Nou is ontworpen door een Japans architectenbureau welke in samenwerking met een Catalaanse architect de correcte aanpassingen heeft doorgevoerd. Een voorbeeld van het nieuwe boegbeeld van Barcelona is te zien in de vorm van een maquette in de París zaal in het museum van het Camp Nou.

De bouw van het vernieuwde stadion moet volgens de planning volgend jaar al beginnen maar mag niet de activiteiten gedurende het voetbalseizoen beïnvloeden. Het Camp Nou stadion zal namelijk gewoon open blijven tijdens alle wedstrijden. Dat is ook een van de redenen dat de verbouwing langer duurt dan normaal.

Het lijkt er in ieder geval wel op dat het Camp Nou niet genoemd zal worden naar Johan Cruijff, iets wat veel socio’s van de Catalaanse club graag wilden zien. Wel zal er een speciaal plein worden gebouwd ter nagedachtenis aan de Nederlandse voetballer en trainer – (Remco Stoffer)

campnou6

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken