skip to Main Content
Alle plaatsen om Koningsdag 2018 te vieren in Spanje

Alle plaatsen om Koningsdag 2018 te vieren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op vrijdag 27 april 2018 is Koning Willem Alexander jarig en dat moet gevierd worden, ongeacht waar je woont. Er is natuurlijk niets leuker om onder de Spaanse zon van een oranjebitter of Hollandse snack te genieten van de Nederlandstalige muziek. Daarom hebben we hieronder een kort overzicht geplaatst van enkele evenementen die op Koningsdag gevierd worden in Spanje. Als je dus zin hebt in een Hollands feestje is er keuze genoeg.

Catalonië

Barcelona // De Kring Nederlands Bedrijfsleven in Barcelona organiseert dit jaar een Koningsdagborrel op vrijdag 27 maart vanaf 19.30 uur in El Boo Lounge & Beach Club, gelegen aan de Platja de la Nova Mar Bella. In de pianobar kan gedanst worden terwijl je geniet van oranje-cocktails, bitterballen en haring of lekkere Spaanse hapjes en paella.

Costa Dorada, Tarragona // Dit jaar wordt de Koningsdag weer georganiseerd door de Nederlandse Club Tarragona maar op een andere locatie dan in 2017. Dit jaar vindt de Koningsdag aan de Costa Dorada plaats in Restaurant Som i Serem, in het dorpje La Riera de Gaià, calle Sant Juan 64 met veel festiviteiten, Hollandse lekkernijen, vers gemaakte stroopwafels en een kleine vrijmarkt. LET OP: Dat gebeurt echter niet op de vrijdag 27 maar op zondag 29 april tussen 13 en 17 uur.

Comunidad Valenciana

Valencia // De Nederlandse Zakenkring in Valencia organiseert de Koningsdag in hun stad. Deelnemers (tegen betaling) kunnen op zaterdag 5 mei vanaf 15 uur terecht in restaurant/bar El Holandés Errante in Valencia. Er wordt een vrijmarkt gehouden, er is muziek, er is eten zowel Spaans alsook Nederlands en er zijn nog veel meer activiteiten.

Valencia, Benijófar // In de Old Dutch in de gemeente Benijófar vindt op vrijdag 27 april een Koningsdag feest plaats met zangeres Marijke vanaf 14 uur en Clave de Fa vanaf 17 uur. De Old Dutch is echter al open vanaf 10 uur dus kom gezellig langs.

Costa Blanca, Benidorm // Op donderdag 26 april organiseert het EBT een groot Oranjefeest in Hotel Marina in Benidorm. Veel informatie is er niet bekend maar het zal ongetwijfeld een gezellige avond worden.

Costa Blanca, Benidorm // Het grote Koningsdag Oranjefeest van de Costa Blanca vindt weer plaats in Benidorm, El Cisne op dinsdag 1 Mei 2018. JRR Events gaat net zoals vorig jaar De grote Koningsdag Oranjefeest van de Costa Blanca organiseren. Net zoals andere jaren is er maar één doel, en dat is om er op 1 mei echt ouderwets gezellig Oranjefeest van te maken waarin wij Hollanders ons in kunnen vinden.

Costa Blanca, El Campello // Club Centro is een Sociëteit, gevestigd in Coveta Fumá, gemeente El Campello waar elk jaar een Koningsdag gevierd wordt. Ook dit jaar zal op vrijdag 27 april vanaf 11 uur alles in het teken staan van de Koning, het Koningshuis en de kleur oranje.

Costa Blanca, Torrevieja // De Nederlandse Vereniging van Torrevieja zal ook op vrijdag 27 april een Koningsfeest organiseren maar meer informatie is nog niet te vinden op de website.

Murcia

Murcia, Mazarrón // De Nederlandstalige Club Mazarrón organiseert op vrijdag 27 april voor alle leden een oranjeborrel op het terras Mariano waar men vanaf 16 uur terecht kan voor de traditionele oranjebitter en gezellige Hollandse muziek.

Andalusië

Torremolinos, Costa del Sol // In Carihuela bij het plein met de fontein zal ook een feestje gevierd worden “feest op het plein” Koningsdag 2018 wat wellicht wel het grootste en bekendste feest is in het zuiden van Spanje. Er zijn hier diverse optredens van o.a. Gypsy Bros, Gösta, Frans Zeilmakers, JP en Feest DJ Chris. Iedereen is welkom tussen 14 en 21 uur.

Torremolinos, Costa del Sol // Op donderdag 26 april zal er een Pre-Party Koningsfeest zijn in eetcafé de Brabander in La Carihuela, Torremolinos. Gelegen aan de boulevard en met zeezicht kun je daar genieten van oranje tompoezen met koffie, een gratis make over, barbecue en live muziek van Bjorna Swertz, Marco Veltman en Marco Kanters.

San Pedro de Alcántara, Marbella // Bij de Plaza de la Iglesia in de Bar Bistro El Vecino wordt op vrijdag 27 april ook feest gevierd. Zo staat er een lucht springkasteel voor de kleintjes en is er vanaf 16.00 uur tot ongeveer 22.00 uur live muziek met voornamelijk Nederlandstalige hits. Uiteraard zijn er allerlei Hollandse hapjes verkrijgbaar en staan er op diverse plekken barren.

Marbella, Costa del Sol // Ook bij Nikki Beach is het “Dutch Party” op vrijdag 27 april vanaf 10 uur ‘s-morgens tot 20 uur ‘s-avonds. Genieten van een Koningsdag met de cocktail in een hand, een kroket in de ander en dat alles op het strand van Marbella.

Nog tips? Laat het ons weten via een een reactie hieronder of via een bericht op Facebook of Google+.

Let op: Deze lijst is samengesteld door middel van tips van lezers en het zoeken naar informatie op sociale netwerken zoals Facebook en Google+ en verschillende websites. Klopt er iets niet of is de informatie niet correct, laat dit ons dan weten zodat we dit kunnen aanpassen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Bedankt Remco om alle mogelijkheden die je weet om Koningsdag hier in Spanje te vieren hebt gedeeld. Voor de eerste keer met Koningsdag hier , man had verkeerd geboekt, en ik baalde in eerste instantie omdat voor mij Koningsdag in Nederland voor mij een hoogtepunt is van samenhorigheid en gezelligheid.
  Weet zeker dat ik nu ook ga genieten. Nogmaals dank je wel.

 2. Dag Remco,
  Lees de tweede zin eens terug. Als je die prima vindt, schrijf je dan maar eens in voor een cursus Nederlands!
  O wat slecht!!

 3. Er is op vrijdag 27 april een heel groot en gezellig feest voor koningsdag op Camping Marjal in Catral/Crevillente AP-7 afslag 730 van 10u -17u met lekker echt holland snoep ( ned drop , muntkussentjes , en vele andere soorten van SNOOPIEZ …) kibbeling , patat en een holland kraampje waar je de echte ned producten kunt kopen , een kaaskraam met heerlijke kazen etc…, kleding , juwelen , schoenen …Wij vinden het altijd heel gezellig

 4. Het feestje in Murcia lijkt me wel wat. Helaas alleen voor leden, dus wij zijn er helaas niet welkom.
  De andere locaties liggen nogal ver hier vandaan en zijn voor ons niet haalbaar.

 5. Voor de horeca is het goed als het weer mee werkt. In Spanje zal het weer wel goed zijn , maar in Nederland meestal wisselvallig. Afwachten en misschien valt het wel mee. De zon is een mooie aanwinst voor het terras / boulevard. e.d. Als werkenden is het maar de vraag van hoe en waar moet je werkzaamheden verrichten. Voor mij persoonlijk zijn feestdagen niet echt belangrijk . Ik probeer van elke dag een feestdag te maken. Zeg maar een uitdaging wat niet altijd lukt. Het dagelijks leven kan ook omdraaien door veranderingen. Het bewustzijn moet positief geladen zijn . Pluk de dag .

 6. Als je dit dan zo graag mee viert, neem je, net als ik, gewoon een snipperdag!!!
  Dat is het MIJ in ieder geval wel waard.

  1. Ik leef niet alleen en mijn vrouw kan met haar werk enkel in augustus vrij zijn, dan is ze dat direct wel de gehele maand maar de rest van het jaar geen vrije dagen.

 7. Vrijwel alles valt op werkdagen, helaas geen mogelijkheid om te gaan op deze manier. Vorig jaar trouwens ook al niet. Er wordt geen rekening gehouden met werkende mensen en die zijn er best wel veel. Dus lijkt het me ook zo dat alle feesten gebaseerd zijn op de ouderen boven de 65, en daar zit ik eerlijk gezegd ook niet op te wachten omdat het nog wel een behoorlijk aantal jaren duurt voor ik die leeftijd zal hebben.

  Daarnaast woon ik al 20 jaar in Spanje en heb eigenlijk niet zo veel meer met Nederland, ik ben ook sinds 2003 niet meer in Nederland geweest, maar met zo´n feestdag zou je toch weer het een en ander boven kunnen halen.

  1. Een verjaardag vier je meestal op de dag zelf. Onze Koning is toevallig op vrijdag jarig. Volgend jaar heb je meer geluk mocht je nog interesse hebben in een Hollands feestje.
   Voor iedereen een heel leuke Koningsdag met hopelijk een portje zon en bitterballen.??

  2. Hey Leo, misschien moet jezelf eens weer lekker aan het werk gaan…!
   Dan kan je vrouw ook eens vrij hebben.

   Dus jij kan zeker niets zeggen over rekening houden met de werkende mensen!
   Want jij hoort daar niet bij. Alleen als je tegen de PP aan kan trappen die zogenaamd jouw baan hebben gestolen kan je wakker worden, maar voor de rest teer je dus op het werk van je vrouw….die dus 1 maand per jaar vrij mag zijn….schaam je diep….zeker als je nog vele jaren moet gaan tot je 65ste….

   Ik heb tabak van mensen zoals jij, jammeren en klagen en trappen tegen alles, maar zelf niets doen en op je handen zitten….

   We hebben vandaag maar weer eens gezien dat deze website toch wel erg veel censuur heeft, dus ik weet nu al dat mijn reactie maar zeer kort erop zal staan, maar jij man….ga je schamen voor al je commentaar op de PP en Spanje als land en ga gewoon eens wat doen…er is echt ook voor jou wel iets te vinden qua werk, maar je wilt domweg niet, want dan kan je nergens meer tegen aan trappen….

 8. Als ik alle locaties en de bijbehorende tijdstippen zo lees, zijn de meeste vieringen in het weekend of ze beginnen vrij laat in de middag. Denk dat men zich heel goed beseft dat er ook werkende mensen zijn, George en die krijgen dus ook alle kans om er heen te gaan.

  Ik ben zelf al meerdere jaren achter elkaar op vieringen geweest en het viel mij nu juist op dat er ook gewoon heel veel jongeren, gezinnen met kinderen etc aanwezig waren die hier wel degelijk wonen. Het is tegenwoordig vaak ook vakantie in Nederland, dus zijn er ook nog eens veel vakantiegangers aanwezig
  Dus ¨oude van dagen¨ dat valt reuze mee. En al zouden die er heel veel aanwezig zijn, wat dan nog? Dat is toch alleen maar gezellig!

 9. Leuk, maar koningsdag is in Spaje geen feestdag, dus gee extra vrije dag. Geen gewoon werkend mens kan dus met deze activiteiten meedoen.
  Dus dit zijn leuke dingen voor de oude van dagen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken