Wordt dit de toekomst op de Spaanse stranden na de corona-crisis

Wordt dit de toekomst op de Spaanse stranden na de corona-crisis
Beeld: @the_brigadoon / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Niemand weet nog wat er gaat gebeuren na de corona-crisis en ook de toekomst in het toerisme ziet er somber uit. Mogen buitenlanders wel of niet naar Spanje komen voor een vakantie, gaan hotels en campings wel open deze zomer, zullen luchtvaartmaatschappijen vluchten aanbieden etc. En hoe ziet de toekomst eruit in de anderhalve meter samenleving op de Spaanse stranden.

Iedereen heeft het erover, de anderhalve meter samenleving zoals men dit in Nederland noemt of het nieuwe normaal zoals de Spaanse premier het noemt. De noodtoestand in Spanje zal deze week verlengd worden tot 10 mei maar wat gebeurt na die alweer derde verlenging. 

Er zijn tientallen geruchten die de ronde doen in Spanje en daarbuiten over het toerisme zoals dat buitenlanders deze zomer en wellicht het hele jaar niet meer welkom zijn in Spanje, dat het land alleen het binnenlands toerisme wil hebben etc. Zolang als daar niets officieel over bekend is moet men al het nieuws over het toerisme met een korrel zout nemen.

Maar stel dat straks iedereen wel naar Spanje mag komen en ook naar de stranden mag gaan of natuurlijk dat de Spanjaarden naar hun stranden gaan. Hoe doe je dat op de overvolle stranden in de populaire kustplaatsen met de anderhalve meter eis. In Italië heeft men de oplossing gevonden.

Om de verspreiding van het coronavirus op de stranden te voorkomen meent een Italiaans bedrijf dat hun manier van doorzichtige plastic ligboxen te plaatsen met daarin plaats voor twee personen de beste manier zal zijn.

Het bedrijf Nuevo Neon kwam op dit idee van de doorzichtige boxen nadat ze op de televisie zagen hoe men de patiënten via scheidingsstructeren in noodziekenhuizen op een veilige afstand wisten te houden. Waarom dat dan niet op de stranden?

Weliswaar gaat het om een concept idee want het project moet nog verder ontwikkeld worden. Ondertussen heeft dit Italiaans bedrijf al veel Spaanse kranten weten te halen met hun schermen van polycarbonaat of plexiglas om strandgangers te beschermen tegen andere hoestende en niezende personen op het strand. Er zijn ook al hotels in Italië die deze schermen willen bestellen.

De plastic ligboxen moeten 4,5 meter per zijde hebben met schermen van 2 meter hoog bestaande uit drie delen van 1,5 meter met een opening aan de voorkant, zoals hieronder te zien is. In de plastic box moet plaats zijn voor twee ligstoelen en een parasol waar twee strandgangers ‘corona-veilig’ kunnen zonnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.