Ambtenaar en politieagent redden het leven van een baby in Zaragoza

Ambtenaar en politieagent redden het leven van een baby in Zaragoza
Beeld: Canva

Ambtenaar en politieagent redden het leven van een baby in Zaragoza

ZARAGOZA – Opluchting in het gerechtsgebouw van Zaragoza. Terwijl een moeder met haar baby van 20 dagen oud wachtte op een proces kreeg het kindje plots een hartstilstand. Dankzij de snelle reactie van een politieagent en een ambtenaar bleef de baby echter in leven.

De wanhoopskreten van de moeder gingen door merg en been in het gerechtsgebouw van Zaragoza. Een baby van amper 20 dagen oud kreeg plots een hartstilstand in de wachtzaal van de rechtbank. Alhoewel de meeste omstanders aan de grond genageld waren van schrik, maakte de snelle reactie van een ambtenaar het verschil.

De vrouw in kwestie was slachtoffer in een geweldszaak. Wegens de ernst van de feiten stond ze bovendien onder constante politiebescherming. De schrik zat er goed in nadat het kindje een hartstilstand deed. Volgens getuigen werd het gezichtje van de baby grijs en hield het op met ademen. Toen verscheen Javier ten tonele; de ambtenaar die de baby van de moeder overnam en een hartmassage begon toe te dienen. Niemand wist dat Javier een cursus eerste hulp gevolgd had die nu uiterst van pas kwam.

En ook de politieagent schoot te hulp. Niet lang geleden was iets gelijkaardigs met diens eigen zoon gebeurd, en de man had beslist zich bij te scholen op vlak van reanimatie. Tot twee keer toe hield het kind op met ademen. Terwijl de twee helden er alles aan deden het kind in leven te houden werden de medische diensten ingelicht. Na behandeling in het ziekenhuis mocht de opgeluchte moeder het kind weer mee naar huis nemen. Waarschijnlijk leidt het aan een behandelbare longaandoening. De ambtenaar en de agent werden op handen gedragen in het gerechtsgebouw na hun heldhaftige reddingsactie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.