skip to Main Content

Bezetting Puerta del Sol in Madrid duurt nog zeker een week

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De manifestanten die in Madrid de Puerta del Sol bezetten om te protesteren tegen de werkloosheid en de politieke klasse, zetten de bezetting van het centrale plein in de Spaanse hoofdstad nog zeker een week voort. Dat hebben ze zondag, de dag van de lokale en regionale verkiezingen, bij onderlinge stemming beslist.

Terwijl er Spanje bijna 35 miljoen inwoners hun stem konden uitbrengen voor de aanstelling van zo’n 8.000 burgemeesters en ruim 68.000 gemeenteraadsleden, besloten de betogers tijdens een speciale bijeenkomst niet te zullen stoppen met hun passieve acties na de verkiezingsdag en nog zeker een week door te zullen gaan. Ook in de andere grote steden in Spanje, waaronder Barcelona, Sevilla, Valencia en Granada, brachten de protesterende jongeren de nacht door op grote pleinen waarbij ze een verbod van de algemene kiesraad niet opvolgden.

Hoe lang de protesterende jongeren de acties vol zullen houden moet nog blijken aangezien de nieuwigheid er na 7 dagen al een beetje vanaf is en de nationale en internationale pers zal ophouden te berichten over de “Spanish Revolution”. Ook moet nog maar afgewacht worden of de demontranten zelf het allemaal nog wel zullen volhouden en hun moraal hoog blijft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend