skip to Main Content

Ikea-showroom op Fuerteventura geopend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

FUERTEVENTURA – (Hans Camps) Het Zweedse woonwarenhuis heeft de deuren geopend van een showroom op Fuerteventura en, naast het bezoek aan deze toonzaal, kunnen de klanten hun bestellingen bij de Klantenservice plaatsen, hetzij rechtstreeks; of telefonisch, of via het internet als men een artikel wil bestellen uit de catalogus.

Om een ‘Kramfors’-bankstel, een ‘Vika Amon’-bureau, of ‘Sultán Hagavik’-matras, producten van het Zweedse merk IKEA aan te schaffen is het niet meer nodig, om Fuerteventura te verlaten en daartoe hoeft men ook de omslachtige overtocht niet meer te maken over La Bocaina, het stukje zee, dat het Majorera-eiland van Lanzarote scheidt. De toonzaal van het woonwarenhuis heeft op donderdag 19 mei 2011 de deuren geopend in de Majorero-gemeente Antigua.

Op vrijdag 20 mei 2011 was de showroom stampvol met Majoreros (bewoners van het Eiland Fuerteventura) die uit eerste hand de toonzaal wensten te leren kennen en er hun bestellingen wensten te doen.

IKEA heeft zijn beleid doorgezet met de uitbreiding op de Canarische Eilanden, waar het woonwarenhuis present is sinds 1981; het jaar, waarin men de winkel opende op Gran Canaria; de eerste IKEA-vestiging van geheel Spanje.

Na Gran Canaria volgden Tenerife en Lanzarote en, nu zet men in op Fuerteventura waar men op het industrieterrein Costa Antigua, naast de internationale luchthaven, op slechts enkele kilometers afstand van de hoofdstad (Puerto del Rosario), een 100m² grote showroom heeft geopend met 2.600 m² aan parkeerplaatsen en een magazijn met uitgifte goederen.

De klanten op Fuerteventura moeten echter hun inkopen doen per telefoon, of Internet, of ze kunnen hun bestelling plaatsen bij de Kantenservice in de toonzaal. De volgende dag, of hooguit twee dagen later, kan men de bestelling dan afhalen in het magazijn bij de Afdeling Uitgifte Goederen, waarbij opgemerkt is, dat het transport naar het Eiland gratis is.

Het grootste deel van de daarnaar gevraagde klanten is positief over deze showroom van het Zweedse woonwarenhuis, hoewel men hoopt, dat men in de nabije toekomst een winkel opent zoals die al bestaat in de beide Canarische provinciehoofdsteden en op het Isla conejero (konijneneiland = Lanzarote ) op het industrieterrein Altavista II.

De directeur van Medianis – de instantie die de afdeling Marketing en Externe Relaties van IKEA beheert voor Canarias, de Balearen en Santo Domingo -, Julio Valera, benadrukte, “de goede ontvangst die met merk ten deel is gevallen op Fuerteventura. We zijn verrast door de reacties.”

Bovendien, zo voegde hij toe, dat ondanks de korte periode, dat de showroom open is en, ondanks dat het om tele-service gaat, “ de vraag naar IKEA-artikelen navenant groot is.”

IKEA is ervan overtuigd, dat de uitgebreide en gevarieerde catalogus perfect past bij de behoeften van Fuerteventura. “We hebben tijdens de eerste dagen de belangstelling van de Majoreros gezien voor onze producten,” zo bevestigde Ana Rodríguez, de bedrijfsleidster van de IKEA-showroom op La Isla majorera.

Dichtbij

De klanten die op zaterdag 21 mei 2011 de IKEA-showroom hebben bezocht, zijn van mening dat de nabijheid van de onderneming “fundamenteel is”. Nu heeft men niet langer het probleem, om naar een ander eiland te moeten gaan voor het aanschaffen van IKEA-producten, of, om als zodanig, een telefonische bestelling te doen.

Het recentelijk geopende IKEA-filiaal op Fuerteventura telt 6 medewerkers, vier op de klantenservice en twee in het magazijn op de Afdeling Uitgifte Goederen wat geopend is van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 20.30 uur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend