skip to Main Content

Spaanse Lente protesten ook in Nederland en België

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Dat er in Spanje protesten van ontevreden burgers zijn moge inmiddels bekend zijn. Dat deze protestacties van de 15M beweging niet alleen plaatsvinden in Spanje zelf maar ook in andere landen is misschien minder bekend. Ook in Nederland en België zijn tientallen betogers de straten opgegaan om te protesteren tegen de Spaanse regering en de huidige situatie in het land.

In Nederland bijvoorbeeld vonden protesten plaats in Amsterdam en Den Haag terwijl in België de protesten plaats hadden in Brussel. In Nederland is het aantal Spanjaarden sinds de economische crisis in hun thuisland verdubbelt waarbij vooral jonge hogeropgeleiden naar Nederland zijn vertrokken. Afgelopen woensdag vond er een vreedzame mars plaats van het Spaanse Consulaat naar de Dam in Amsterdam terwijl men afgelopen vrijdag in Den Haag protesteerde tegen de dramatische situatie in Spanje. Voor veel jongeren is het in Spanje op dit moment een uitzichtloze situatie met een werkloosheid van 21% en zelfs 45% onder de jongeren. Het is echter niet alleen de werkeloosheid waar men tegen protesteert maar ook het feit dat er helemaal niets verandert in het land en erger nog, de corruptie binnen de regering, zowel landelijk alsook regionaal.

Vrijdagavond hebben ook voor de Spaanse ambassade in Brussel zo’n 450 Spanjaarden gedemonstreerd in de lijn van de 15M beweging. De manifestanten protesteerden ook hier tegen de gevolgen van de economische crisis in hun thuisland.

Niet alleen in Nederland en België waren protesten maar ook in Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en zelfs in Israël gingen Spaanse inwoners de straten op om in groepjes van tien tot honderden te protesteren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend