skip to Main Content
8 jarige jongen in koffer mag 12 maanden in Spanje blijven

8 jarige jongen in koffer mag 12 maanden in Spanje blijven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

adou1MADRID – Een gelukkige jongen en een gelukkige vader. De 8 jarige jongen die vorige week in een koffer werd aangetroffen bij de douane controle in de Spaanse enclave Ceuta, mag van de rechter tenminste 12 maanden in Spanje blijven. De jongen verblijft momenteel nog in een opvangtehuis maar als de DNA testen afgerond en positief zijn mag de jongen naar zijn ouders.

De 8 jarige Adou werd vorige week aangetroffen in een koffer toen een 19 jarige vrouw met hem bij de grens tussen Marokko en Ceuta Spanje binnen probeerde te komen. De 19jarige vrouw zei dat ze van niets wist en de koffer voor iemand anders meenam, iets wat duidelijk niet waar bleek te zijn. In de koffer zagen de douanemedewerkers in de scanner een jongen zitten die dan ook snel uit de koffer werd bevrijdt. De jongen maakte het goed en stelde zich zelfs voor aan de agenten.

De jongen werd de grens overgesmokkeld in opdracht van zijn vader die met zijn vrouw en nog twee andere kinderen woont en werkt op de Canarische Eilanden. De koffersmokkel was een wanhoopsdaad van de familie die al van alles en nog wat legaal had geprobeerd de jongen naar Spanje te halen maar vanwege iets meer dan 50 euro te weinig loon werd dat steeds ontkend. Daarom besloot men de jongen tegen betaling naar Spanje te laten komen, iets wat keer op keer fout ging totdat hij via de koffer naar Spanje werd gebracht.

Vanwege deze uitzonderlijk situatie heeft de rechter besloten dat de jongen tenminste 12 maanden in Spanje mag blijven. Nu verblijft hij nog in een opvangtehuis maar als de DNA testen zijn afgerond en blijkt dat de ouders inderdaad de ouders zijn dan mag de jongen naar zijn familie – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken