skip to Main Content
El Rocio, de grootste bedevaart van Spanje, weer begonnen in Huelva

El Rocio, de grootste bedevaart van Spanje, weer begonnen in Huelva

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rocio1HUELVA – Het is de komende dagen weer een drukte van belang bij de jaarlijks terugkerende en immens populaire bedevaart naar het kleine gehucht El Rocio, op zo’n 17 kilometer van Almonte in de provincie Huelva in Andalusië. Meer dan 14 broederschappen uit o.a. Almería, Córdoba, Granada, Sevilla en Málaga zijn afgelopen week al op pad gegaan om de dagenlange tocht te voet of te paard richting El Rocio te maken.

Deze vrijdag 22 mei is iedereen aangekomen in het verlaten gehucht wat nu de belangstelling van heel Andalusië en grote delen van Spanje zal krijgen. De bedevaartstocht naar El Rocio is de grootste en oudste van Andalusië met meer dan 1 miljoen mensen die naar El Rocio zullen komen om hun eer te bewijzen aan de “Virgen de Rocio”, de maagd van de morgendauw.

Het gehucht El Rocio is gelegen op de rand van het natuurpark El Coto de Doñana.  Het park kan alleen met geautoriseerde voertuigen met gids worden bezocht en toegang is verder streng verboden vanwege het grote aantal vogels dat er in dit jaargetijde zijn eieren zit uit te broeden. De broederschappen zijn de enigen die elk jaar toestemming krijgen om bij Sanlucar de Barrameda de Guadalquivir rivier over te steken. Er wordt gecontroleerd op o.a. het feit dat men geen afval achterlaat en al zeker niet van de paden afwijkt.

Het uiteindelijke doel van de pelgrims is de Virgen del Rocio die op Pinksternacht een processie door El Rocio zal maken en op traditionele wijze uit haar kerk wordt bevochten door een groep jongens uit Almonte. Het is een hectische aangelegenheid waar alle aanwezigen wild aan meedoen door al vechtend als eerste bij de “Virgen” te komen.

De eerste broederschap die onderweg ging was die uit Córdoba maar uiteindelijk zullen in totaal maar liefst 107 broederschappen uit vooral Spanje, maar ook uit de rest van Europa in het Pinksterweekeinde in El Rocio arriveren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken