skip to Main Content
Investeerders richten aandacht op centrum van Málaga voor vakantie appartementen

Investeerders richten aandacht op centrum van Málaga voor vakantie appartementen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

appartement1MÁLAGA – Volgens vele makelaars in de stad Málaga, is er een behoorlijke toename van verkopen aan investeerders die appartementen en soms hele gebouwen opkopen in het centrum van de stad om deze later om te toveren tot vakantie appartementen. Ook hieruit blijkt maar weer eens dat Málaga stad als toeristenbestemming steeds populairder aan het worden is.

Gaat Málaga de kant van Barcelona op? Weken geleden werd dat al aangekaart in een ander artikel en het feit dat de grote geld mensen nu hun aandacht vestigen op de koop van appartementen en soms zelfs hele gebouwen in het centrum van Málaga om deze om te toveren tot vakantie appartementen lijkt dat te bevestigen. Het is welswaar goed voor de stad dat de toeristen Málaga steeds meer als eindbestemming kiezen voor hun vakanties en niet meer alleen als aanvlieghaven. Maar dit moet wel in goede banen geleidt worden.

Immers, een stad als Barcelona heeft steeds meer te lijden onder het toeristisch succes en de gemeente doet er van alles aan om het toerisme in goede banen te laten verlopen, iets wat helaas niet altijd lukt. Zo is de illegale verhuur van appartementen een groot probleem in Barcelona centrum. Afgelopen zomer werd er steen en been geklaagd in diverse wijken waarbij de visserswijk Barceloneta het bekendste was. Hier gingen inwoners de straten op om te demonstreren aangezien de verhuur van vakantie appartementen compleet de verkeerde kant op ging. Het lijkt in die wijk in de zomer wel het drukke centrum van Lloret de Mar of Magaluf op Mallorca met toeristen die drinken en naakt over straat lopen.

Is dat wat Málaga te wachten staat? Volgens de populaire website Aurbnb.com telt Málaga centrum nu 400 vakantie appartementen. Zijn deze allemaal legaal? Dat is natuurlijk de vraag. Feit is echter wel dat dit aanbod alleen maar zal gaan stijgen en dat Málaga stad wellicht dezelfde kant als Barcelona op gaat. Het is aan de gemeente om de verhuur van vakantie appartementen in goede banen te laten verlopen door controles uit te voeren en de eigenaren te verplichten zich te laten registeren en zelfs belasting te laten betalen.

Een grote makelaar in Málaga gaf al aan dat alleen zij vorig jaar al betrokken waren bij transacties met een waarde van 40 miljoen euro en 60 verkochte objecten. Een groot deel daarvan werd verkocht aan investeerders die vakantie appartementen gaan openen. Er zijn al kleine appartementen te krijgen vanaf 60.000 euro maar ook hele gebouwen voor 300.000 euro waar makkelijk 10 appartementen in kunnen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken