skip to Main Content
Één Portugese oorlogsschip kwal zorgt voor sluiting alle stranden Benidorm
Diario Informacion

Één Portugese oorlogsschip kwal zorgt voor sluiting alle stranden Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Stranden Benidorm gesloten vanwege één kwal

Diario Informacion

ALICANTE – Er is een ware fobie rondom de Portugese oorlogsschip kwallen ontstaan langs de Costa Blanca. Autoriteiten willen (terecht) koste wat kost voorkomen dat er slachtoffers zijn vanwege de potentieel gevaarlijke (valse) kwallen waarvan er tientallen gezien werden in het water voor de kust en op de stranden van de Costa Blanca.

Benidorm was tot nu toe in mei gevrijwaard van het kwallen-fenomeen maar ook in de bekendste badplaats langs de Costa Blanca werden de rode en kwallen vlag gehesen en werden uit voorzorg alle stranden gesloten.

Voor de kust van het Playa de Levante werd één exemplaar van de Portugese oorlogsschip ofwel carabela portuguesa aangetroffen wat meteen leidde tot de sluiting van het Levante strand. De gemeente besloot echter uit voorzorg ook de Poniente en Mal Pas stranden te sluiten waardoor er op alle drie de stranden van de gemeente de rode kwallen vlag te zien was.

Benidorm werd deze maand nog gespaard van het kwallen-fenomeen maar in april, te weten op 11 en 12 april, moest de kustplaats ook de stranden sluiten vanwege de vondst van 14 exemplaren van de carabela portuguesa.

Kwallenbeet

Het afgelopen weekend werd in Elche een 11-jarige jongen gestoken door een Portugees oorlogsschip en werden er tientallen stranden langs meer dan 150 kilometer kustlijn van het noorden tot het zuiden van de Costa Blanca gesloten. Lezers van SpanjeVandaag zeggen dat er meerdere gevallen zijn van kwallenbeten maar deze zijn niet in de Spaanse pers te lezen.

Villajoyosa

Ook in andere gemeenten rondom Benidorm zoals in Villajoyosa werden de rode kwallen vlaggen gehesen en was het verboden te zwemmen bij de Centro, Caleta, Bol Nou en Paradís stranden. Er werden hier vier exemplaren van de Portugese oorlogsschip kwallen gevonden.

L’Alfàs del Pi

Op de stranden van l’Alfàs del Pi en Altea hangen voorlopig nog de gele vlaggen wat inhoudt dat men moet oppassen bij het zwemmen maar de rode vlag is hier nog niet gehesen omdat er nog geen kwallen zijn gezien. Er wordt echter wel met boten gecontroleerd in het water.

El Campello

De stranden van El Campello, Elche en Alicante hebben nog steeds rode vlaggen op diverse stranden, net zoals de gemeenten Guardamar del Segura, Torrevieja en Pilar de la Horadada. Veel van de stranden in deze gemeenten hebben al dagenlang, sinds vrijdag of zaterdag, de rode kwallen vlag uitgehangen.

NOTA: Als er geschreven wordt dat de stranden gesloten zijn wil dat zeggen dat de stranden wel open zijn en men gewoon kan zonnen maar men mag vanwege de rode vlaggen de zee niet in. Wellicht is dit een te letterlijke vertaling van het Spaans naar het Nederlands 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Heb 20 jaar in Florida gewoond daar werd een paarse vlag gehesen, dus niet in het water komen het strand bleef gewoon toegankelijk.

 2. Waarom wordt er geschreven dat er standen gesloten worden? Er mag niet gezwommen worden, maar op de stranden is geen enkel gevaar. Er zijn strandwachten aanwezig die de mensen waarschuwen om uit het water te gaan, dus niet om het strand te verlaten. Sensatie manier van schrijven bah.

 3. hallo, Ik ben in Spanje sinds 22 april in de regio Benidorm Villajoyoisa en kan u verzekeren dat er sinds die datum geen kwallen vlaggen werden gehesen. Het weer was vooreerst de eerste weken van mei te slecht en het water te koud om ook maar in zee te gaan, waarom verspreidt u dan zo’n oud nieuws van begin april waardoor de mensen schrik krijgen om nog naar hier te komen op het strand en te zwemmen ?
  groetjes van een Spanje fan

  1. Beste Spanje fan.

   Wij gaan in augustus naar Benidorm.
   Ook ik schrok wel van dit nieuwsbericht.
   Ik heb via de livewebcam de stranden (zee) bekeken.
   En het valt mij toch op dat er weinig tot geen mensen in de zee zijn.
   Zou wel fijn zijn als we straks op vakantie dan toch lekker de zee in kunnen gaan.
   Ik hoop hoe dan ook dat dit idd een oud nieuwsbericht is.

   1. Dit is geen oud bericht maar actualiteit van nu. Wij vertrekken morgen weer naar de costa blanca en houden er maar rekening mee dat we niet in de zee kunnen. Ik wil zo’n beest zeker niet tegenkomen dus dat wordt hooguit pootje baden.

   2. Het is helaas geen oud nieuws maar je hoeft ook niet te schrikken. Zodra de wind anders wordt zullen de kwallen zeeinwaarts gedreven worden en is er geen gevaar meer. Heeft niets met sensatie te maken maar met het naar het Nederlands vertalen van het Spaanse nieuws, wat actueel is (zie de links naar de websites in het Spaans in ons artikel).

  2. Helaas geen oud nieuws maar actueel. Het afgelopen weekend waren volgens de nieuwsberichten (zie links in de Nederlandse tekst) gesloten. Daar is dit nieuws op gebaseerd. ZIe de links in het artikel voor de Spaanse kranten.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken