Sommige ondernemers vragen in Spanje een COVID-toeslag

Sommige ondernemers vragen in Spanje een COVID-toeslag
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Er zijn bij de consumentenbonden en organisaties in Spanje diverse klachten binnengekomen van klanten van kappers en tandartsen die op de rekening een zogenaamde COVID-toeslag zagen staan. Het gaat om een klein bedrag van 1 euro of meer voor het desinfecteren van het lokaal of beschermingsmateriaal. Maar er is één geval bekend waar op Mallorca een klant bij de tandarts 50 euro extra moest betalen als ‘toeslag voor materiaal nodig om COVID-infecties te voorkomen’.

Het gaat om een absolute illegale praktijk want een COVID-toeslag of zoals sommigen het noemen een COVID-belasting bestaat in Spanje niet en mag niet gevraagd worden aan de klanten, zo geeft de Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia aan.

Er zijn op dit moment nog niet zo heel veel gevallen bekend van een zogenaamde COVID-toeslag (suplemento COVID) of COVID-belasting (tasa COVID) maar in sommige gevallen worden deze in de eindprijs (precio básico del servicio) automatisch doorberekend zonder dat dit expliciet op de bon staat en zonder dat iemand er iets van merkt, behalve dan dat de prijs hoger is. 

Het is in Spanje opgemerkt bij tandartsen, kappers, schoonheidsspecialisten en zelfs bij autogarages. Er zijn nog geen gevallen bekend dat een soortgelijke toeslag of belasting gevraagd wordt in de horeca en andere sectoren in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.