Avondklok Valencia regio blijft gehandhaafd maar één uur korter en horeca langer open

Avondklok Valencia regio blijft gehandhaafd maar één uur korter en horeca langer open
Beeld: 123rf (aangepast)

Avondklok Valencia regio blijft gehandhaafd maar één uur korter en horeca langer open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De Valencia regio is een van de weinige autonome regio’s die van de rechter toestemming heeft gekregen om ook na 24 mei en tot 7 juni de avondklok te blijven hanteren. Dat betekent dat vanaf maandag 24 mei er nog steeds een avondklok zal zijn in de provincie Alicante, Valencia en Castellón maar wel één uur korter, dat wil zeggen de ‘toque de queda’ begint in plaats van 00 uur nu om 01 uur tot 06 uur.

De avondklok blijft gehandhaafd in de Valencia regio en de inwoners en bezoekers van de provincies Alicante, Valencia en Castellón mogen tussen 01 en 06 uur niet naar buiten. De avondklok begint wel één uur later want van de 00 uur gaat de avondklok nu om 01 uur in.

Dat betekent ook dat de horeca langer open mag zijn, om precies te zijn tot 00.30 uur wat ook één uur meer is dan voorheen. In de bars en restaurants geldt nog steeds een capaciteit van 50% met maximaal 10 personen aan een tafel terwijl dat buiten 100% is.

De limiet van 10 personen geldt ook voor andere bijeenkomsten, zowel op straat of publieke ruimtes als thuis in private sfeer. Wat betreft grotere evenementen is het vanaf maandag 24 mei toegestaan om met maximaal 3.000 mensen samen te komen binnen en 4.000 mensen buiten.

Ondanks dat de corona-incidentie in de Valencia regio de afgelopen 15 dagen van 40 gevallen per 100.000 personen is gedaald naar 29,8 personen per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen, wil de regionale overheid niet te hard van stapel lopen met de versoepelingen. Het aantal ziekenhuisopnames daalde in de autonome regio ook met 54% en er worden al enkele dagen geen corona-doden meer gemeld.

Volgens de regionale premier Ximo Puig hebben 2,5 miljoen inwoners van de Valencia regio nu een of twee prikken gehad. 40% van alle inwoners van de regio heeft tenminste één prik gehad. Op dit moment worden personen tussen 50-59 jaar gevaccineerd en vanaf 15 juni zal men beginnen met de leeftijdsgroep 40-49 jaar terwijl de groep 30-39 jaar moet wachten tot eind juni.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.