skip to Main Content

200 verontwaardigen slapen voor het Congres in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Na de succesvolle protestmarsen van 15 mei en afgelopen zondag 19 juni en de Acampadas in de maand mei door heel Spanje, hebben zo’n 200 verontwaardigen besloten de nacht door te gaan brengen voor het Spaanse congres. Hun doel, het goedemorgen wensen van de ministers en hen laten weten dat de manifestanten nog steeds aanwezig zijn.

Het doel van de manifestanten was om voor de deuren van het congres te slapen maar de verontwaardigen kwamen niet verder dan de Plaza Neptuno aangezien agenten de toegangswegen naar het congres hadden afgezet. Een soortgelijke actie verliep afgelopen week in Barcelona niet geheel zonder problemen toen er diverse Catalaanse parlementsleden werden beklad en lastig gevallen. Uiteindelijk moest toen het merendeel van de Catalaanse ministers per helikopter naar het Catalaanse congresgebouw gebracht worden om problemen te voorkomen.

Tot nu toe verloopt de actie in Madrid zonder problemen, mede vanwege het feit dat er veel minder demonstranten aanwezig zijn dan vorige week in Barcelona en waarschijnlijk omdat men soortgelijke problemen wil voorkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend