skip to Main Content

40.000 extra krachten voor de veiligheid van toeristen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Kim Brink) Deze zomer zullen er ruim 40.000 extra krachten worden ingezet om ervoor te zorgen dat toeristen veiliger zijn, of zich in ieder geval veiliger voelen in Spanje. Uit onderzoek is gebleken dat een toerist bij het kiezen van zijn vakantiebestemming een veilig gevoel erg belangrijk vindt, alleen een mooi landschap is belangrijker.

Daarom, en natuurlijk omdat toerisme een belangrijke bron van inkomsten is in Spanje, heeft het land een plan gelanceerd om extra aandacht te geven aan dat vakantiegangers onbezorgd van hun zomer in Spanje kunnen genieten.

Of het plan echt effect heeft is nog maar afwachten: de maatregelen bestaan er tot nu toe vooral uit dat je straks in zeven verschillende talen aangifte kunt doen, er bij gemeentes boekjes liggen met informatie over veiligheid in minstens zoveel talen en dat de verschillende afdelingen van de politie beter met elkaar gaan samenwerken. Of dat de zakkenrollers tegenhoudt?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend