skip to Main Content

IMF richt aandacht op Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Het Internationaal Monetair Fonds heeft de aandacht op Spanje gericht met uitspraken over de te grote problemen die de Spaanse economie teisteren. Ondanks de serieuze hervormingen die de regering Zapatero door heeft gevoerd, valt het IMF over het gebrek aan bezuinigingsbeleid en de zwakke financiële sector.

Spanje bevindt zich in serieuze problemen en moet de structurele hervormingen op de arbeidsmarkt maar ook in het pensioenstelsel nu snel doorvoeren.

Wel erkent het IMF dat Spanje een kans maakt in 2011 het begrotingstekort naar 7% bij te stellen, terwijl dat in 2010 nog 9,2% was.

Sociale onrust

Dit is echter volgens het monetair fonds niet voldoende. Er moeten op zeer korte termijn nog meer besparingen volgen. Een lastige kwestie gezien de sociale onrust in het land die tot uiting komt in talloze zich opeenvolgende protesten van de zogenoemde ‘indignados’, de verontwaardigden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend