skip to Main Content
Gewonde archeoloog na 24 uur gered uit grot in Lleida

Gewonde archeoloog na 24 uur gered uit grot in Lleida

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

grot1LLEIDA – Zaterdag wisten reddingsmedewerkers een zwaargewonde archeoloog na meerdere uren te redden uit de d’En Cuberes grot in Serradell, provincie Lleida in Catalonië. De man was op zo’n drie uur van de ingang van de grot ten val gekomen en kon niet meer op eigen kracht terugkeren.

De 45 jarige inwoner van Igualada kwam tijdens een archeologisch onderzoek ten val en raakte dusdanig gewond dat hij zelf niet meer kon terugkeren naar de ingang van de grot, op zo’n drie uur van de plaats waar de man zich bevond. Volgens reddingsmedewerkers van de speciale eenheid van de brandweer was het een moeilijke redding vanwege de moeilijke en smalle gangen in de grot zelf.

Na bijna 24 uur kon de man gered worden waarna hij naar een plaats werd gebracht waar een helikopter hem kon oppikken om naar het ziekenhuis in Lleida te brengen. Al met la was het een redding waarbij tientallen mensen van verschillende eenheden en organisaties bij betrokken waren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken