skip to Main Content
Stuwmeren Alicante op het laagste niveau sinds 15 jaar vanwege aanhoudende droogte

Stuwmeren Alicante op het laagste niveau sinds 15 jaar vanwege aanhoudende droogte

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stuwmeer1ALICANTE – De zon en het warme weer komen als een geschenk uit de hemel voor de zonaanbidders, strandgangers en toeristen. Met zon komt echter ook droog weer en dat betekent dus geen regen, iets wat echter wel broodnodig is in de provincie Alicante. De stuwmeren van de provincie zijn op dit moment nog maar tussen de 29% en 2% gevuld, het laagste niveau van de afgelopen 15 jaar.

Zoals al eerder vermeld op SpanjeVandaag verwacht de Spaanse weerdienst dat het een warme en vooral droge zomer gaat worden. Dat is slecht nieuws voor de boeren en de hele landbouwsector die water nodig hebben voor onder andere die lekkere sinaasappels en olijven. Dit water moet nu uit de stuwmeren komen die echter ook steeds minder gevuld zijn vanwege het uitblijven van regen.

Volgens de laatste berichten staat het niveau van de stuwmeren in de provincie Alicante op het laatste niveau van de afgelopen 15 jaar. Zo is het stuwmeer Amadoria nog maar voor 2% gevuld, Guadalest voor 23% en Beniarrés voor 29%. Mocht deze droogte aanhouden dan kan dit ernstige gevolgen gaan hebben voor onder andere de watervoorziening voor de bekende en drukke kustplaatsen Benidorm, Vila Joiosa, Altea, Dénia en zelfs de hoofdstad Alicante – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken