skip to Main Content
Vergeet de rode, witte en rosé wijnen en maak kennis met de blauwe wijn uit Spanje

Vergeet de rode, witte en rosé wijnen en maak kennis met de blauwe wijn uit Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gik1aMADRID – Veel mensen houden van wijn en Spanje staat er om bekend goede wijnen te produceren, van rood naar wit en terug naar rosé of zelfs de bruisende cava’s. Nu is er echter een groep vrienden die bedachten dat het tijd is geworden voor iets nieuws, een ander product wat zo maar eens de drank van deze zomer zou kunnen worden: de blauwe wijn van Gïk.

Gïk is een Spaanse start-up van diverse jonge wijngenieters die eens iets anders wilden en een revolutie in de wijnsector teweeg wilden brengen. Al dat met slechts Spaanse druiven uit verschillende regio’s zoals La Rioja, Zaragoza, León en Castilla la Mancha en een paar kleine extra natuurlijke ingrediënten voor de blauwe kleur.

Een zoete en frisse smaak en de bruisende indigo kleur zijn de belangrijkste kenmerken van Gïk, de blauwe Spaanse wijn. De vino wordt gemaakt op basis van Spaanse druivensoorten en verkrijgt haar diepe elektrische blauwe tint door de toevoeging van anthyocyacin, een natuurlijk pigment gewonnen uit de huid van de druiven en indigo, een natuurlijke kleurstof afkomstig van de wede plant.

Het idee van de blauwe wijn komt van zes Spaanse jongeren die eigenlijk geen ervaring hebben in de wijnbereiding maar wel in het drinken ervan. Het is niet dat Gïk voor een revolutie moet gaan zorgen maar men wil wel de traditionele kijk op de rode, witte en rosé wijnen een beetje veranderen en wie weet een leuk “hip” zomer product op de markt brengen.

De blauwe wijn werd deze maand gepresenteerd en heeft nu al een kleine impact gemaakt op de wijnkenners in het land. De flessen wijn zijn via de eigen website en enkele winkels te verkrijgen voor 10 euro per fles. Er zijn nu al plannen om snel uit te gaan breiden naar andere landen zoals Groot Brittannië, Duitsland en Nederland. Bekijk meer informatie en foto’s op de website van Gïk – (Remco Stoffer)

gik2a

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken