skip to Main Content
Leer de Spaanse tekst van de zomerhit “despacito” begrijpen met de video uitleg van De Spaanse Taal Club

Leer de Spaanse tekst van de zomerhit “despacito” begrijpen met de video uitleg van De Spaanse Taal Club

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Wie kent het swingende en vrolijke lied “despacito” van zanger Luis Fonsi nu niet, het is immers wereldwijd dé zomerhit geworden en ook in Nederland en België is het lied erg bekend. Nu is het natuurlijk al leuk om op het ritme van de muziek te dansen maar het is nog leuker als je de tekst mee kunt zingen en al helemaal stoer als je de tekst ook begrijpt. De Spaanse leraar van De Spaanse Taal Club helpt je een handje met zijn speciale videoles over “despacito”.

Muziek is vaak een handige manier om een Spaans te leren. Door de melodieën en herhaling blijven woorden lang hangen. En als we het over catchy melodieën in het Spaans hebben, is ”despacito” een uitstekend voorbeeld… Een echte guilty pleasure om Spaans te leren, zo schrijft de leraar Spaans Gus Shifman op zijn YouTube kanaal. De zinnen in de tekst worden stuk voor stuk uitgelegd waardoor je het lied “despacito” al snel veel leuker zal gaan vinden.

Bekijk dus de onderstaande video en probeer op die manier de tekst van de zomerhit “despacito” te begrijpen, wel zo leuk en handig als je mee wilt zingen en dan ook nog begrijpt wat je eigenlijk uit volle borst zingt 🙂

De Spaanse Taal Club is een initiatief om mensen te helpen Spaans te leren vanaf nul. Er is een YouTube kanaal “De Spaanse Taal Club” en een eigen website “despaansetaalclub.com”. Op de site kunnen mensen naast de filmpjes ook veel oefeningen en tests vinden. Elke woensdag wordt er een nieuwe video geplaatst op het YouTube kanaal en de eigen website. Als je jezelf dus aboneert voor het YouTube kanaal krijg je een melding wanneer er een nieuwe video te vinden is.

Lees ook: Optredens van “despacito” zanger Luis Fonsi deze zomer in Spanje

Dus voor diegenen die deze zomer Spanje gaan bezoeken en het Spaans redelijk snel onder de knie willen krijgen of de Spaanse taalkennis nieuw leven willen inblazen, zijn de video’s van De Spaanse Taal Club een leuke, persoonlijke en gemakkelijke mogelijkheid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Leuke manier om Spaanse songs te begrijpen; doen wij ook met Spaanse les!

  2. Zalig Nummer!!!! Als 70 PLUSSER met een hart voor Spanje,ik word er vrolijk van.Snap niet dat azijnpi…..s daar op reageren.

  3. Verschrikkelijk nummer, ik zet de radio altijd gelijk op een andere zender zodra ik het hoor.

  4. Muy divertido, pero no puedo encontrar el videoclip de “despacito”.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken