skip to Main Content
Politie arresteert in Fuengirola drie van afpersing verdachte Nederlanders

Politie arresteert in Fuengirola drie van afpersing verdachte Nederlanders

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Spaanse politie heeft woensdag laten weten dat ze drie Nederlanders hebben aangehouden in de kustplaats Fuengirola aan de Costa del Sol. Een van de verdachten zou deel hebben uitgemaakt van de speciale eenheid van de Nederlandse politie en wordt samen met twee andere Nederlanders ervan verdacht een landgenoot te hebben afgeperst, bedreigd en gevolgd.

Volgens de Policía Nacional gaat het om een afpersingszaak waarbij 700.000 euro gemoeid is. De verdachte Nederlanders hadden volgapparatuur geplaatst in de auto van de Nederlander die werd afgeperst en melden hem dat ze alles wisten van hem, ook waar hij naartoe zou gaan. Sinds mei is de politie van Marbella bezig met het onderzoek toen het Nederlandse slachtoffer zich meldde bij de politie met de mededeling dat hij bedreigd werd door diverse personen.

Blijkbaar gaat het om een schuld die de afgeperste Nederlander nog open heeft staan en waarvoor de drie verdachte Nederlanders werden ingehuurd om dat te innen. Het gaat om geld wat te maken heeft met een levensverzekering na het failliet gaan van een bedrijf. Blijkbaar was het slachtoffer de eigenaar van een bedrijf dat levensverzekeringen verkocht en failliet ging waarop klanten geld van hem eisten.

Uiteindelijk konden de politieagenten de drie verdachten identificeren door hen te volgen. Het gaat om drie Nederlanders tussen de 46 en 55 jaar oud. Een van de drie was ooit een lid van de speciale politie eenheid in Nederland en dus gespecialiseerd in dit soort acties. Hij is echter wel bekend bij de politie in Nederland vanwege diverse afpersings- en bedreigingszaken. Over de andere Nederlanders is niet veel informatie bekend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Ik lees hier::: Blijkbaar gaat het om een schuld die de afgeperste Nederlander nog open heeft staan en waarvoor de drie verdachte Nederlanders werden ingehuurd om dat te innen.
    Als je een schuld hebt moet je dat aflossen en anders krijg je een incassobureau op je dak. En dat zijn afpersers.

  2. Flinke straf en een inreisverbod. We hoeven het afvalputje van Nederland niet hier.

    1. Denk dat er meer Nederlandse afvalputjes in Spanje rondlopen als in Nederland. Wel eens in Altea Hills geweest?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken